Quantcast

http://picasion.com/

Πόσο όμορφος είναι ο κάμπος της Βέροιας;

Ο δρόμος του ροδακίνου by Ritsa Litsa
Η Άνοιξη με το μαγικό της άγγιγμα μετατρέπει ολόκληρες περιοχές της Ελλάδες σε μοναδικούς πίνακες. Ένας από τους εντυπωσιακότερους πίνακες αυτός στον κάμπο της Ημαθίας. Κάθε χρόνο ο κάμπος της Βέροιας μοιάζει βγαλμένος από τα παραμύθια, καθώς μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα. Και
για όλα ευθύνονται οι χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι «Κήποι του Μίδα». 

Έτσι, όπως οι Ιάπωνες γιορτάζουν την ομορφιά των ανθισμένων κερασιών ή οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον την Ανοιξη, έτσι και η Βέροια γιορτάζει τις ανθισμένες ροδακινιές. 

Πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες διαφόρων ποικιλιών της... “περσικής μηλέας”, όπως ονόμαζε τα ροδάκινα ο Θεόφραστος, φρούτα γνωστά από την αρχαιότητα και ως “μηδικά μήλα”, διότι οι αρχαίοι ήξεραν πως οι καρποί αυτοί ήλθαν από την Περσία, μέσω της εκστρατείας του Αλέξανδρου.

Φέτος, η Ημαθία διοργανώνει ένα διήμερο γιορτών αποκλειστικά για τις ανθισμένες ροδακινιές. Το πρόγραμμα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, περιλαμβάνει βόλτες με ποδήλατα για ερασιτέχνες αλλά και extreme riders, διαγωνισμό φωτογραφίας με έπαθλα. Παράλληλα, θα ισχύουν ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής τόσο για τους συμμετέχοντες στις δράσεις, όσο και για αυτούς που επιθυμούν απλά να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν τη θέα!




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ