Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πασχαλινές ΜΑμΑδοδημιουργίες στη Στέγη

Μ. Δευτέρα το Σεμινάριο για το παιχνίδι και τον Αυτισμό
Σήμερα το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:30 και τη Μ. Δευτέρα από τις 15:00 έως τις 20:00, συνεχίζεται τη λειτουργία του το πασχαλινό bazaar του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ) Βέροιας, που διοργανώνεται στο δωμάτιο εκθέσεων, στο Φουαγιέ της Στέγης
Γραμμάτων και Τεχνών. Οι φίλες και οι εθελόντριες του Συλλόγου δημιούργησαν με αγάπη και μεράκι δεκάδες αντικείμενα, πασχαλινά διακοσμητικά, κοσμήματα, λαμπάδες και άλλα και μας περιμένουν να επιλέξουμε τα δώρα για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου, παράλληλα με το bazaar και κατά τις ώρες 16:30 με 20:30, διοργανώνεται σεμινάριο σε θέμα «Ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων μέσω του παιχνιδιού, σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού». Ομιλήτρια θα είναι η Ψυχοπαιδαγωγός Όλγα Παΐζη, Μ.Εdu. (Εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές). 

Δείτε φωτογραφίες από το bazaar και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου:





























ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

- 15:45 Προσέλευση, εγγραφή
- 16:30 Οι δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, στο παιχνίδι. Τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η διδασκαλία δεξιοτήτων παιχνιδιού.
- 17:00 Πως από στερεοτυπικές δραστηριότητες περνάμε σε δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεπίδρασης μέσω παιχνιδιού
- 18:10 Διάλειμμα
- 18:30.Παιχνίδια αιτίας αποτελέσματος. Πως διδάσκουμε με έμφαση την κοινωνική αλληλεπίδραση. 
- 18:45 Παιχνίδι με αισθητηριακά υλικά (νερό, πλαστελίνες, άμμο). Τα οφέλη στην αλληλεπίδραση, στη μίμηση, στο γνωστικό τομέα, στον οπτικοκινητικό συντονισμό. Aνάπτυξη λόγου μέσω αισθητηριακού παιχνιδιού.
- 19:30 Συμβολικό παιχνίδι. Τα οφέλη του στην κοινωνική αλληλεπίδραση, στη μίμηση, στο γνωστικό τομέα. Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων μέσω συμβολικού παιχνιδιού
- 20:00 Χρόνος για ερωτήσεις
- 20:30 Τέλος σεμιναρίου

Δηλώσεις συμμετοχής στο mamaseminario2018@gmail.com
Δηλώνετε το ονοματεπώνυμό σας και περιμένετε επιβεβαίωση
Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ