Quantcast

http://picasion.com/

Όταν ο... «κόκκινος batman» έκανε στάση στη Μητροπόλεως

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην πόλη της Βέροιας και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Μητροπόλεως, όπου ένα αυτοκίνητο κλέβει τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο χρώμα και το ανατρεπτικό του στυλ. Ο «Αμερικάνος» σταμάτησε για φαγητό στους αδελφούς «Γαλάτες» Σωκράτη και Χρήστο από το Μακροχώρι. Το συγκεκριμένο
όχημα ήταν ένα Αμερικάνικο δίπορτο σεντάν άλλης εποχής, μπροστά στο γυράδικο «Οβελίξ». Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Παναγιώτη Ζέρβα. Όπως είναι λογικό, η εμφάνιση ενός τέτοιου αμαξιού στο κέντρο της Βέροιας αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού για τους πολίτες.

Το σεντάν ή σαλούν ήταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο σε διάταξη τριών-κουτιών με τμήματα A, B & C και κύριους σαφώς ξεχωριστούς χώρους για την μηχανή, τους επιβάτες και το φορτίο. Η καμπίνα επιβατών διέθετε δύο σειρές καθισμάτων και επαρκή χώρο των επιβατών στο πίσω μέρος του οχήματος για ενήλικες επιβάτες. Το διαμέρισμα φορτίου ήταν συνήθως στο πίσω μέρος, με την εξαίρεση ορισμένων μοντέλων με κινητήρα πίσω, όπως το Renault Dauphine , Tatra T613 , Volkswagen Type 3 και Chevrolet Corvair. Ήταν ένα από τα πιο κοινά στυλ αμαξώματος αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ