Quantcast

http://picasion.com/

Ντοκιμαντέρ της ΓΓΕΕ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δυο ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα προβληθούν στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ «Μνήμη και μαρτυρίες: Η μακρά νύχτα της δικτατορίας», παραγωγής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής,
Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Ιωάννης Ξηρουχάκης, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 15.00 στην αίθουσα «Φρίντα Λιάππα». Η ταινία παρουσιάζει την περίοδο 1967-1974 μέσα από επισημάνσεις ιστορικών, μνήμες από αυτόπτες μάρτυρες και αρχειακό υλικό, ανασυνθέτοντας τη σύγκρουση ανάμεσα στον αυταρχισμό της χούντας και τις αντιστασιακές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Το ντοκιμαντέρ «Πόντος: ‘Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος’» του Γιώργου Δεμίρ παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη, 7 Μαρτίου, στις 17.30 στην αίθουσα «Τζων Κασσαβέτης». Η ταινία δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Η δεύτερη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Μαρτίου στις 20.00 στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά. Ακολουθώντας τα ίχνη ενός λαού που εκδιώχτηκε από τους γενέθλιους τόπους του, το ντοκιμαντέρ στοχεύει να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ