Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέο καθεστώς για τους συνταξιούχους που εργάζονται - Τι συμβαίνει με τους αγρότες

Μπροστά σε ένα νέο περιβάλλον βρίσκονται πλέον οι συνταξιούχοι που εργάζονται όπως προκύπτει από την εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων. Η εγκύκλιος διαχωρίζει τους συνταξιούχους σε αυτούς που είχαν συνταξιοδοτηθεί και εργαζόταν ήδη στις 13/5/2016 και στους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη με το νέο
καθεστώς. Στην πρώτη περίπτωση οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι εμπίπτουν στις προηγούμενες διατάξεις και υφίστανται μικρότερες περικοπές. Για τους νέους συνταξιούχους όμως που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Ευνοϊκότερο καθεστώς θα ισχύσει για τους αγρότες. Δεν θα περικόπτεται η σύνταξη τους εφόσον το εισόδημα από τις αγροτικές δραστηριότητες δεν υπερβαίνει τις 4.923 ευρώ ετησίως.

Επίσης περικόπτεται η σύνταξη για όσες ημέρες αντιστοιχούν στην απασχόλησή, για την οποία προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ