Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων για τη Γέφυρα Κούσιου

Μνημόνιο συνεργασίας για την αρχαιολογική επίβλεψη και τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στα πλαίσια του έργου κατασκευής της Γέφυρας Κούσιου, θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Βέροιας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Πρόκειται, επί της ουσίας για τη διάθεση επιπλέον 52.800€ από τον Δήμο προς την Αρχαιολογία. Και λέμε
επιπλέον, γιατί στο ξεκίνημά του έργου (προ σχεδόν δεκαετίας) είχαν γίνει και πάλι οι σχετικές αρχαιολογικές έρευνες. Βέβαια, νέα μελέτη σημαίνει νέα έγκριση από την αρχαιολογία, εξού και το νέο «μνημόνιο».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το εισηγητικό σημείωμα που θα συζητηθεί σαν πρώτο θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα:

"Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν 61585/42079/770/81/ 13-02-2018 εγγράφου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας προς το ΥΠΠΟΑ με το οποίο ζητείτο η έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας για την αρχαιολογική επίβλεψη του έργου ‘Ολοκλήρωση κατασκευής της Γέφυρας Αφών Κούσιου’ στη Βέροια, το ΥΠΠΟ με το από 1059/784/21-02-2018 έγγραφο του ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας με την υπ' αριθ. 124/12.3.2018 απόφασή του, ενέκρινε την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου του κωδικού υποέργου ΚΑ:30/7323.027 προϋπολογισμού 52.800,00 € με τίτλο ‘‘Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών για το έργο ‘ Ολοκλήρωση κατασκευής της Γέφυρας Αφών Κούσιου’ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βέροιας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, μας διαβίβασε σχέδιο του Μνημονίου Συνεργασίας για την διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών του ανωτέρου υποέργου.

Κατόπιν των ανωτέρω, και σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο όπως αποφασίσει για:

1) την έγκριση ή μη του υποβληθέντος σχεδίου του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βέροιας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την ‘Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο του έργου ‘ Ολοκλήρωση κατασκευής της Γέφυρας Αφών Κούσιου’ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βέροιας.
2) την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του θέματος.


Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Αριστομένης Λαζαρίδης" 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ