Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Λίφτινγκ» με νέα κιγκλιδώματα στη Μπαρμπούτα

Καλοκαιράκι έρχεται, οι βόλτες στη Μπαρμπούτα θα είναι από εδώ και πέρα must στην καθημερινότητα των βεροιωτών αλλά και στο πρόγραμμα επισκέψεων των τουριστών. Η εικόνα που παρουσιάζει η παραδοσιακή συνοικία της Μπαρμπούτας, πνιγμένη στην οργισμένη βλάστηση, στιγματισμένη με graffiti, μολυσμένη με σκουπίδια και τραυματισμένη,
με κατεστραμμένα και σε πολλά σημεία πλέον ανύπαρκτα τα ξύλινα κιγκλιδώματα, σίγουρα απογοητεύει όχι μόνο τους πολίτες της Βέροιας που την επιλέγουν για περίπατο, αλλά και τους τουρίστες που η λέξη Μπαρμπούτα συνδέεται για αυτούς με τη Βέροια, όσο ο μουσακάς για την ελληνική κουζίνα.
Πέρα από το αισθητικό κομμάτι όμως, τα κατεστραμμένα ξύλινα κιγκλιδώματα εγκυμονούν κινδύνους. Το θέμα έθιξαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι σύμβουλοι Αντώνης Μαρκούλης και Ζήσης Πατσίκας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των περαστικών και των παιδιών που παίζουν στο σημείο. Βέβαια, όπως σημείωσαν, η καταστροφή τους και η απώλειά τους σε πολλά σημεία, ειδικά από τη γέφυρα μέχρι το κέντρο της συνοικίας, δεν είναι αποτέλεσμα φυσικής φθοράς αλλά ανθρώπινης παρέμβασης, καθώς έχει παρατηρηθεί, πολίτες να ξηλώνουν τα ξύλινα κιγκλιδώματα, είτε για να τα χρησιμοποιήσουν ως θέρμανση είτε ως περίφραξη. 
Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, λέγοντας πως τα κιγκλιδώματα έχουν αλλαχθεί στο παρελθόν αλλά κάποιοι τα ξήλωσαν, ενδεχομένως για τους δυο παραπάνω λόγους. Αναφέρθηκε και στους βανδαλισμούς που υπέστη η Μπαρμπούτα στο παρελθόν και τις συλλήψεις που ακολούθησαν. Ανακοίνωσε στη συνέχεια πως ο δήμος πρόκειται να αντικαταστήσει τα κιγκλιδώματα, τουλάχιστον στο πρώτο τμήμα, με σιδερένια κιγκλιδώματα ίδιας μορφής με ξύλινη κουπαστή και τη συντήρηση του δεύτερου τμήματος. Όπως είπε, ο δήμος έχει πάρει την έγκριση και του Δασαρχείου για την επέμβαση αυτή, κάτι που επιβάλλεται, καθώς πρόκειται για χώρο φυσικού κάλλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ