Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατάληψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ ξεκινούν αύριο οι τευτλοπαραγωγοί


Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας προχωρούν αύριο οι τευτλοπαραγωγοί, διεκδικώντας την εξόφλησή τους για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν στην βιομηχανία. Τα αιτήματα των τευτλοπαραγωγών μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο εκπρόσωπός τους Γιάννης
Παναγής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ζητώντας την υποστήριξη της Περιφέρειας στην προώθησή τους. 
«Το θέμα είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Δίνεται η χαριστική βολή ίσως στους τελευταίους πνεύμονες βαριάς βιομηχανίας που υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Παναγής.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε δίπλα σας γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι, με την αγροτική ανάπτυξη, μπορεί η χώρα μας να βγει από την κρίση. Μαθαίνουμε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι τευτλοπαραγωγοί δεν παίρνουν καν σπόρο. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά τελειώνει η παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα. Αυτό είναι που δρομολογείται σήμερα από την κυβέρνηση» είπε, από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου καθώς, όπως είπε, στην Κεντρική Μακεδονία παράγεται το ένα τέταρτο της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Κάλεσε παράλληλα τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στο περιφερειακό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και να θέσουν το θέμα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ