Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ένας παράξενος Βεροιώτης... γεμάτος καλοσύνη!

Ίσως ο περισσότεροι από εσάς τον έχετε συναντήσει όλα αυτά τα χρόνια στους δρόμους της Βέροιας, στην Μάρκου Μπότσαρη, στην Πλατεία Ωρολογίου, και στην Μητροπόλεως. Μια χαρακτηριστική φιγούρα της πόλης, μυστήρια για κάποιους, ο άντρας αυτός κυκλοφορεί σκυφτός και αγέλαστος, με ρούχα και παπούτσια σκουρόχρωμα, τραγιάσκα,
σηκωμένο γιακά και χαρακτηριστικό βάδισμα. 
Έχει αποτελέσει τον παιδικό «φόβο» μιας μεγάλης μερίδας των σημερινών 40άρηδων, φόβος που έπλασε απίστευτα σενάρια για το πρόσωπό του, ανάμεσα στις παρέες. Απλώς σενάρια όμως, που τρέφονταν από τη μυστήρια -για τα μάτια τους- όψη αυτού του άντρα και την αστείρευτη παιδική φαντασία, που εκείνα τα χρόνια κάλπαζε αθώα και ανέμελη. Ο άντρας αυτός όμως ουδέποτε έβλαψε κάποιον, αντιθέτως εθεάθη πολλές φορές να προφέρει κάθε είδους βοήθεια σε συμπολίτες του.
Ο «μπαμπούλας» λοιπόν των παιδικών μας χρόνων ή η απόμακρη και φοβιστική φιγούρα για κάποιους ακόμα και σήμερα, να κρύβει ίσως έναν άνθρωπο με πολλές ευαισθησίες και καλοσύνη. Απλά ο κόσμος ανέκαθεν έκρινε αρνητικά κάθε τι διαφορετικό. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ