Quantcast

http://picasion.com/

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκε από την ΟΓΕ στη Βέροια

Με τίτλο «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά» η Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση της Δευτέρα 12 Μάρτη στη Βέροια. Καλωσορίζοντας η πρόεδρος της Ομάδας Κούλα Χατζηθεοδωρίδου υπογράμμισε και την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης για την περιοχή, επισημαίνοντας
ότι «ο νομός μας βρίσκεται στο κέντρο της συζήτησης περί “ιατρικής χρήσης της κάνναβης” αφού επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καλλιέργειας της θέλουν να χρησιμοποιήσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στις περιοχές Νάουσας και Αλεξάνδρειας γι’ αυτόν τον σκοπό. Μάλιστα οι δήμαρχοι Νάουσας και Αλεξάνδρειας δηλώνουν έτοιμοι να παραχωρήσουν - ενοικιάσουν αγροτικές εκτάσεις για την καλλιέργεια για στους υποψήφιους επενδυτές, προβάλλοντας ως επιχείρημα τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι αγρότες κ.ά.».

Ομιλητές στην εκδήλωση η Μαρία Βάγια, ψυχίατρος και πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) καθώς και ο Παναγιώτης Γεωργάκας, ψυχίατρος - νευρολόγος, πρώην υπεύθυνος θεραπευτικού προγράμματος «ΑΡΓΩ» και μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ.

Από τους δύο ομιλητές με άφθονα επιστημονικά στοιχεία αναδείχθηκε ότι: Με πρόσχημα τη «θεραπευτική κάνναβη» στοχεύουν να διαμορφωθεί, στη συνείδηση της κοινωνίας, ανοχή απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών, ώστε να είναι έτοιμο το έδαφος για τη νομιμοποίηση ουσιών που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση. Καμία έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η κάνναβη αποτελεί το φάρμακο πρώτης επιλογής για την αντιμετώπισή συγκεκριμένων ασθενειών. Η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για “φαρμακευτικούς” σκοπούς αποτελεί το δούρειο ίππο για την «ψυχαγωγική» χρήση της. 

Αυτό έχει ήδη συμβεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Η διαθεσιμότητα, η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας είναι παράγοντες που αυξάνουν τη χρήση της και αυτό ισχύει και με την κάνναβη. 
Όπου νομιμοποιήθηκε, είτε για «θεραπευτικούς», είτε για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς, είχαμε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αύξηση της εξάρτησης από κάνναβη. 
Πριονίζονται έτσι τα θεμέλια κάθε προσπάθειας για ουσιαστική και αποτελεσματική πρόληψη. Παράλληλα η νομιμοποίηση της κάνναβης είναι το μέσο για την κερδοφορία μονοπωλιακών Ομίλων που εμπορεύονται την κάνναβη, αφού τα ναρκωτικά είναι εμπόρευμα με τζίρο δισεκατομμυρίων. 
Θέλουν τη νεολαία παραδομένη στα ναρκωτικά, απαθή και ανίκανη να αντισταθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη δουλειά, στην πραγματική ψυχαγωγία. Θέλουν τη νεολαία να κινείται στο περιθώριο της ζωής, ώστε να είναι ακίνδυνη για το σύστημα και αμέτοχη σε ό,τι σχεδιάζεται για το παρόν και το μέλλον της. Η λύση βρίσκεται στην πολιτική της μείωσης της ζήτησης και όχι στη μείωση της βλάβης. 

Το κύριο βάρος πρέπει να δοθεί στην Πρωτογενή Πρόληψη, δηλαδή στην προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής για τους νέους ανθρώπους που δεν θα χρειάζονται καμία ουσία για να ξεφύγουν από την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν. Θέλουμε τους νέους ανθρώπους με καθαρό μυαλό και ψυχή να αγωνίζονται για τη ζωή τους, να χτίζουν το μέλλον που τους αξίζει και να αντιστέκονται στα ύπουλα και φτηνά επιχειρήματα με τα οποία επιδιώκεται η παγίδευσή τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιος διάλογος με το κοινό.


902.gr




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ