Quantcast

http://picasion.com/

Είδηση «ΒΟΜΒΑ»: Ρίχνει εκατομμύρια ευρώ στην Ημαθία ο Ιβάν Σαββίδης;

Θα αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;
Σενάρια ότι θα αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ο Ιβάν Σαββίδης κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrotypos.gr. Επίσης υπάρχουν φήμες ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα, φαίνεται να θέλει να δώσει λύση για την αποπληρωμή των 6,2 εκατ. ευρώ που οφείλει η
ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι πάντως δηλώνουν επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την εξόφλησή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πώληση της ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης έχει προσανατολιστεί στον αγροτικό τομέα. Μάλιστα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας κρέατος από την Agrocom (εταιρεία ιδιοκτησίας του). Κατά την πρώτη φάση θα γίνει η μεταφορά του εργοστασίου λουκάνικων «Ταύρος» από το Ροστόφ στη βιομηχανική ζώνη Μπατάϊσκ. Η έναρξη της νέας παραγωγής προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό του 2019.

Ο κ. Σεργκέι Σαποντίτσκι, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Agrocom, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η έναρξη του νέου αυτού έργου αποτελεί την αφετερία εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη πέρισυ μεταξύ του Ομίλου μας και της διοίκησης της περιοχής του Ροστόφ στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Η υλοποίηση όλων των σταδίων του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή όχι μόνον ενός δυναμικού σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος αλλά και ενός μεγάλου συγκροτήματος logistics, που θα χρειαστεί πρόσθετες επενδύσεις, ο όγκος των οποίων θα είναι από 1,5 έως 2 δισεκατομμύρια ρούβλια».

Πάντως οι τευτλοπαραγωγοί φαίνονται να είναι επιφυλακτικοί για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι «οι αγρότες τευτλοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν άμεσα για το προϊόν που παρέδωσαν και θα ενισχυθούν και με τα ποσά που είναι αναγκαία για να καλλιεργήσουν και για την επόμενη χρονιά τα χωράφια τους».

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Κλωνάρης Λιούτας, τευτλοπαραγωγός, ανέφερε ότι «ακούμε πολλές υποσχέσεις αλλά περιμένουμε να δούμε έργα. Δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά περιμένουμε ενημέρωση για το νέο τιμολόγιο. Υπάρχει και πρόβλημα με την προμήθεια σπόρων από την ΕΒΖ. Για τις πληρωμές υπάρχει ζάχαρη στις αποθήκες του εργοστασίου στο Πλατύ αλλά χρειάζεται δικαστική απόφαση για να πάρουν τις ποσότητες οι παραγωγοί (θυμίζουμε κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με τα χρωστούμενα από την Καπνική Μιχαηλίδη).

Πηγή: agrotypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ