Quantcast

http://picasion.com/

18 μήνες φυλακή σε blogger της Βέροιας για ψευδή είδηση και υποκίνηση σε ρατσιστική βία

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 5.500 ευρώ, για διασπορά ψευδούς είδησης και για υποκίνηση ρατσιστικής βίας σε βάρος των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνταν στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Βέροια, καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του ιστοτόπου http://verianews.blogy.gr. Η καταδίκη αφορά δημοσίευμα
της «ενημερωτικής ιστοσελίδας», τον Απρίλιο του 2016, το οποίο ισχυρίζονταν ότι δήθεν «οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται εκεί έθαψαν με χώμα το εκκλησάκι που υπήρχε, για να μην προσβάλλονται». 

Μηνυτές ήταν οι δικηγόροι Βέροιας Γιώργος Λιόλιος, Θεόφιλος Κορωνάς και Λάζαρος Κουμπουλίδης. Το όνομα του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας δεν ήταν γνωστό, γι’ αυτό και η δικογραφία πήγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ανακάλυψε ποιος την διαχειρίζεται.

Τα http://ellinikahoaxes.gr επικοινώνησαν με τον κ. Λιόλιο, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι χρέος κάθε πολίτη να μην αφήνει το ψέμα και το ρατσιστικό μίσος να διαιωνίζεται. Ακόμα κι αν δεν ήμουν δικηγόρος, το ίδιο θα έκανα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Ας σημειωθεί, ότι το επίμαχο δημοσίευμα είναι ακόμα αναρτημένο, παρά την καταδίκη.


Πηγή: http://ellinikahoaxes.gr 
Ρεπορτάζ: Θάνος Δανιηλίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ