Quantcast

http://picasion.com/

Χωρίς στέγη εδώ και 5 χρόνια το θέατρο Άλσους - Δεν υπάρχει προοπτική αποκατάστασης

Αποτελεί ένα στολίδι πολιτισμού, φιλοξενώντας δεκάδες εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι. Κι όμως το Θέατρο Άλσους παραμένει χωρίς στέγη εδώ και 5 χρόνια, με αποτέλεσμα το κτίσμα να βρίσκεται στο έλεος του... καιρού τους χειμερινούς μήνες. Το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αποκατατάστασής του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, αφού ούτε μελέτη
υπάρχει, ούτε, κατά πληροφορίες, έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της τεχνικής υπηρεσίας για φέτος. Την ώρα που η ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας διέθεσε περί τις 2.000 ευρώ σε εργασίες αποκατάστασης φθορών και υποστήριξης στεγών παραπλεύρως του θεάτρου Άλσους το περασμένο διάστημα, το ποσό που υπολογίζεται για τη στέγη (15.000 - 20.000 ευρω) είναι απαγορευτικό για την Κοινοφελή Επιχείρηση. «Έχω ζητήσει προφορικά να μπει το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν έχει γίνει καν μελέτη και νομίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για φέτος. Σύστημα απορροής δεν υπάρχει, ωστόσο η σκηνή που κατασκευάστηκε από το δήμο πριν 4 χρόνια προφυλάσσει από τυχόν έντονες βροχοπτώσεις» υπογραμμίζει με δηλώσεις του στο veriotis.gr ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

Η εικόνα του Θεάτρου Άλσους φαίνεται πως δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε το φετινό καλοκαίρι και ας ελπίσουμε οι καιρικές συνθήκες των επόμενων μηνών να μην έχει επιπτώσεις στο κτίριο που φιλοξενεί δεκάδες ηθοποιούς και συνελεστές θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ