Quantcast

http://picasion.com/

Ως 22 Φεβρουαρίου αιτήσεις για νέες πύλες ΟΣΔΕ

Σε υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανακοίνωσε ο αρμόδιος οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) ότι προσκαλεί φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου), αγροτικούς συνεταιρισμούς ή ενώσεις αυτών ή ομάδες παραγωγών (ΚΥΔ) που έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, προκειμένου να
πιστοποιηθούν, ως φορείς υποβοήθησης των αγροτών για την συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης στο ΟΣΔΕ για τα έτη 2018-2020.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρόσκληση, «η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς μέχρι 15/05 κάθε έτους για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις και μέχρι 09/06 κάθε έτους για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις με ποινή ανά ημέρα καθυστέρησης».

Η αίτηση του δικαιούχου υποβάλλεται, είτε:

-απευθείας από τον ίδιο τον δικαιούχο μέσω ψηφιακής υπηρεσίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ (on line υποβολή) και αυθεντικοποίησης αυτού μέσω των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,

-μέσω ενός πιστοποιημένου ΚΥΔ της επιλογής του που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Όλοι οι δικαιούχοι θα κάνουν χρήση προσωπικών κωδικών ταυτοποίησης για την διαδικτυακή πρόσβαση στο σύστημα υποβολής αιτήσεων.

Την υποδοχή και τη διασταύρωση του συνόλου των αιτήσεων των ΚΥΔ μιας γεωγραφικής περιοχής μαζί με τις αιτήσεις που υποβάλλονται απευθείας από τους δικαιούχους (on line υποβολή) στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή, την αναλαμβάνει ο Φορέας Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης των ΚΥΔ, ενώ το έργο της υλοποίησης της αποσφαλμάτωσης το αναλαμβάνουν τα ΚΥΔ.

Σημειωτέον ότι οι φάκελοι υποψηφιότητας θα κατατίθενται ηλεκτρονικά σε εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ έως 22/2/2018, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα και την σχετική chek -list πληρότητας του φακέλου υποψηφιότητας χωρίς την πλήρη συμπλήρωση της οποίας οι φάκελοι δε θα γίνονται δεκτοί.

«Επιπρόσθετες λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία της πιστοποίησης, στο έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης των αιτήσεων καθώς και της Επιτροπής Ενστάσεων, στα κριτήρια αξιολόγησης, στο έργο των πιστοποιημένων ΚΥΔ, τεχνικά θέματα κλπ δύνανται να καθορίζονται εγκαίρως με εγκύκλιο του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ», επισημαίνεται στην πρόσκληση.


πηγή: agronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ