Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε τίτλους

Παιδικοί σταθμοί, Λευκές Νύχτες και... κάψιμο Μπουτάρη
Η 3η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας συνεδρίαση,
καταθέτοντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος Βέροιας, κάνοντας αναφορά στη Γέφυρα Κούσιου και στη νέα, θετική εξέλιξη, με την ανάληψη του έργου από τον εργολάβο που κατασκεύασε το σχολείο στα Γιοτζαλίκια. Επίσης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του δήμου Βέροιας, πρότεινε τη διοργάνωση επετειακού διημέρου εκδηλώσεων στις αρχές Μαΐου.

Ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κατέθεσε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, επικυρώνοντας την απόφαση της ΠΕΔΚΕ να ψηφίσει πρόταση για μη χρήση του όρου  Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι πολιτικές δυνάμεις πετάνε χαρταετό».

Καλά τα ψηφίσματα, αλλά το «ναι» και «όχι» δε φτάνει, πρέπει να τοποθετούμαστε για το κάθε θέμα, ανέφερε ο Γιώργος Μελιόπουλος. Τάχθηκε στη συνέχεια κατά της Λευκής Νύχτας που θα διοργανωθεί στη Βέροια και μάλιστα φέτος θα είναι και διπλή!

Για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που δημιουργούν κομφούζιο στο κέντρο της πόλης και ειδικά στην περιοχή του Φιλίππειου Γυμναστηρίου, αναφέρθηκε ο Νίκος Μπέκης, αφήνοντας αιχμές για σιωπηρή ανοχή ή απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Ρεσιτάλ» έδωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, που βάλθηκε κατά του Μπουτάρη, ορμώμενος και από το πρόσφατο... κάψιμό του στο Μακροχώρι. Κρίμα τα ξύλα είπε εν ολίγοις.

Κατά τα άλλα, το θέμα των δημοτικών παιδικών σταθμών απασχόλησε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, με ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό από το Σώμα και αφορά στην επιβίωση των παιδικών σταθμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ