Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τέλος και στα ψεύτικα προφίλ βάζει ο νόμος για τα παιδιά στα social media

Κλειστή θα βρίσκουν την πόρτα στα social media τα παιδιά κάτω των 13 ετών το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με νέο κανονισμό της Ε.Ε., ενώ μόνο με τη συγκατάθεση των γονιών θα ανοίγουν για εφήβους μέχρι 16 ετών. Κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα τυπικά μόνο, καθώς ο καθένας μπορούσε να δημιουργήσει έναν λογαριασμό δίνοντας ψεύτικα στοιχεία. Με τον
καινούργιο ευρωπαϊκό κανονισμό μεταφέρεται η ευθύνη στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μέσο, η οποία υποχρεούται να βρει τρόπο να διασφαλίσει πως τα στοιχεία που δηλώνονται είναι πραγματικά, όπως για παράδειγμα μέσω ΑΜΚΑ.
Στην Ελλάδα ο νόμος θα ισχύει από 25 Μαΐου 2018. Με αυτό το νόμο, πέρα από την προστασία των παιδιών από τη χρήση των social media, μπαίνει και φραγή στα εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ που δημιουργούν χρήστες για κάθε λόγο.


Μόνο με συγκατάθεση των γονέων η πρόσβαση από τα 13 μέχρι τα 16
Η νομοθεσία όμως έχει και ένα δεύτερο σημαντικό στάδιο. Ο νόμος δεν μένει μόνο εκεί, συνεχίζει και λέει ότι από την ηλικία των 13 ετών μέχρι και τα 16, θα χρειάζεται η γονική συγκατάθεση. Ένας γονιός δηλαδή, που έχει ένα παιδί στα κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του, ώστε το παιδί του να συνεχίσει να είναι εκεί, ενώ πάλι την πιστοποίηση της συγκατάθεσης αυτής θα αναλάβουν τα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που θα γίνει και πάλι με δική τους ευθύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ