Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μόνο 6 γιατροί στη Βέροια υπέγραψαν νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ! - Δύο ευρώ η επίσκεψη

Σχεδόν μηδενικό είναι το ενδιαφέρον των γιατρών της Βέροιας να υπογράψει νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που αφορά στους οικογενειακούς γιατρούς. Μόλις έξι παθολόγοι και παιδίατροι έδειξαν ενδιαφέρον καθώς δεν υπάρχουν γιατροί πρόθυμοι, μετά από 11 χρόνια σπουδών και πιθανότατα πολυετή
επαγγελματική εμπειρία, να δεχθούν να πληρώνονται με 2 ευρώ την επίσκεψη. Τα παραπάνω δήλωσε στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ανακρούσει πρύμναν στο θέμα των συμβάσεων. Κάποιοι από τους έξι μάλιστα μου ανέφεραν πως υπέγραψαν το πιστοποιητικό μόνο και μόνο για να υπάρχει, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούν». «Δεν είναι αξιοπρεπείς οι συμβάσεις»

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας ζητείται από τους γιατρούς- Γενικούς, Παθολόγους - να δεχθούν μεικτές αμοιβές, μηνιαίως 1.700 ευρώ και, οι παιδίατροι, 1.500 ευρώ. «Με αυτές τις μεικτές αμοιβές των 1.700 ευρώ θα πρέπει Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι, να έχουν στην ευθύνη τους 2.250 ενήλικα άτομα και να διαθέτουν καθημερινά, για την εξυπηρέτησή τους στο πλαίσιο της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, 4 ώρες. Μιλάμε για 0,75 λεπτά μεικτά ανά ασθενή. Αυτές δεν είναι αξιοπρεπείς συμβάσεις» τονίζει με νόημα στο veriotis.gr o κ. Διαμαντόπουλος.
Συμβαδίζοντας με τη γραμμή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Ιατρικός Σύλλογος Βέροιας υπογραμμίζει ότι ο Υπουργός πρέπει να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους γιατρούς, αφού σχεδιάζει αγνοώντας τους γιατρούς και το αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ