Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στη Νάουσα

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2018», με επίκεντρο το δρώμενο της «Μπούλας», το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου. Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχει η παραδοσιακή κέλτικη μπάντα «Celtic Highlanders Band, Pipes & Drums». Οι μουσικοί, με τα εξωτικά όργανα και τις πολύχρωμες στολές, έχουν στόχο να εντυπωσιάσουν και
να διεγείρουν την περιέργεια για την Κελτική μουσική και ιστορία προς τους θεατές, προσδίδοντας διαφορετικά ηχοχρώματα και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στις εκδηλώσεις της φετινής Αποκριάς.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το ολοήμερο ξέφρενο γλέντι σε όλη την πόλη «Μια πόλη, μια γιορτή», προσφορά των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ανοιχτό σε όλο τον κόσμο.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου κυριαρχεί το έθιμο «Μπούλες της Ηρωικής Πόλης Νάουσας»από τις 9:00 το πρωί με το ντύσιμο και το προσκύνημα στο Δημαρχείο μετά τις 11:00 π.μ. Ακολουθεί η «Αποκριάτικη γιορτή» μετά τις 13:00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας, της παραδοσιακής κέλτικης μπάντας «Celtic Highlanders Band, Pipes & Drums», των λαογραφικών συλλόγων της Νάουσας (Λύκειο των Ελληνίδων, Πυρσός, Σύλλογος Βλάχων). Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στην Πλατεία Καρατάσου με μουσική από DJ για όλο τον κόσμο. O Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού» θα συμμετέχει με σατιρικό άρμα «Οι Ζουρλού» στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» στην πόλης της Νάουσας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου, Επισκοπής, Στενημάχου και Χαρίεσσας που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό, τουριστικό και κοινωνικό γεγονός για το Δήμο μας.

Επίσης οι επαγγελματίες του τόπου καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, συμβάλλουν στην τουριστική ανάδειξη, αλλά και στην προστασία της λαϊκής παράδοσης αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση της ζωής των κατοίκων, των ηθών και των εθίμων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ