Quantcast

http://picasion.com/

«Κίνημα Αλλαγής» στην Ημαθία: Ονόματα που παίζουν για υποψήφιοι Βουλευτές

Συνεχίζεται το παραπολιτικό ρεπορτάζ του «Βεροιώτη» για τις λίστες υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι συσχετισμοί στο νεοσύστατο «Κίνημα Αλλαγής» υπό την Φώφη Γενηματά, αλλάζουν άρδην καθώς μετά το κοινό ψηφοδέλτιο με τη ΔΗΜΑΡ το 2015, στο παζλ των επόμενων εκλογών έρχονται να
προστεθούν και οι πολιτευτές του Ποταμιού!

Δηλαδή οι: Κουπίδης Σωτήρης, Ιωσηφίδου – Αποστόλου Ίλια, Σπανίδου Αφροδίτη, Μοσχόπουλος Γιάννης, Λιόλιος Θωμάς και Τόλιος Τάσος.
Εξ αυτών, ο μεν πρώτος Σωτήρης Κουπίδης με δεξιές καταβολές, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή ως υποψήφιος (Γενάρης 2015) όμως η ζωή και η επαγγελματική του δραστηριότητα στην Αθήνα δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία του ως ενεργός πολιτευτής. Δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις, με δεδομένη μάλιστα την αλλαγή πορείας του Ποταμιού και τη συμμετοχή του στο «Κίνημα Αλλαγής» μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Για την Ίλια Ιωσηφίδου τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς αν και υποψήφια με το Ποτάμι, ως προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της. Μην ξεχνάμε ότι έχει μια ισχυρή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και παρεμβαίνει τακτικά με δημόσιες τοποθετήσεις για τα πολιτικά δρώμενα.
Ιδιαίτερα ενεργός στο «Κίνημα Αλλαγής» και ο Μιχάλης Χασιώτης, ο οποίος πρωτοστάτησε στις διαδικασίες δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα. Με βαρύ όνομα και ιστορία στα κοινά της Ημαθίας, αλλά και εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς, το όνομα του Βεροιώτη δικηγόρου είναι από αυτά που αναφέρονται στα πολιτικά πηγαδάκια.
Τέλος, κυκλοφορούν, επίσης, διάφορες φημολογίες για επαναδραστηριοποίηση των πρώην βουλευτών Τάσου Σιδηρόπουλου και Θανάση Γικόνογλου. Τίποτα δεν επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και αποκλείεται… 




Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια φημολογία που θέλει την πρώην δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου να σκέφτεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της στις προσεχείς εθνικές εκλογές.



Από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος να επιλέξει τελικά να κατέβει στην Ημαθία. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως στην πρώτη του συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ως Βουλευτής στον πολυχώρο της «Εληάς» είχε δηλώσει πως όσο θα βρίσκεται στο εθνικό κοινοβούλιο, εκτός από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα λειτουργεί και ως Βουλευτής Ημαθίας.
Γενικά, το ψηφοδέλτιο του «Κινήματος Αλλαγής» θα έχει ενδιαφέρον γιατί πρέπει να παρουσιάσει δυναμική και ανανέωση, άπαντες όμως γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο εγχείρημα θα είναι δύσκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ