Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η κρίση «σκότωσε» τους Οικοδόμους της Βέροιας

Στις πρόσφατες εκλογές για τη ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στο Σωματείο Οικοδόμων Βέροιας, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο Αθανάσιος Σιακαβάρας. Ο δημοτικός σύμβουλος και εμπειροτέχνης υπεργολάβος στο επάγγελμα, θέλησε μέσα από την αναφορά του να αναδείξει το πλήγμα που έχει δεχθεί ο κλάδος τα τελευταία
χρόνια, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από τον αριθμό των μελών που μειώθηκε από το 2005 σε ποσοστό πάνω από 95%. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι και το 2005 στο Σωματείο των Οικοδόμων ψήφιζαν 1700 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη, ενώ στις φετινές εκλογές ψήφισαν μόλις 53 μέλη, οι περισσότεροι αλλοδαποί. Ένα από τα πρώτα βήματα του νέου ΔΣ ωστόσο, είναι η θωράκιση του επαγγέλματος και η προστασία του από τους «πειρατές».

«Στα τέλη του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων, που απαρτίζεται από νέους, Έλληνες οικοδόμους, με όρεξη και μεράκι να ασχοληθούν με το επάγγελμα και κυρίως να εργαστούν στην Ελλάδα. Ωστόσο, από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου, αναδείχθηκαν και δυο συμπεράσματα. Ένα θλιβερό και ένα αισιόδοξο.
Το θλιβερό είναι ότι μέχρι και το 2005 στο Σωματείο των Οικοδόμων ψήφιζαν 1700 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη. Στις φετινές εκλογές ψήφισαν μόλις 53 μέλη, οι περισσότεροι αλλοδαποί.
Το θετικό που προέκυψε από την ανάδειξη του νέου ΔΣ είναι η λήψη απόφασης να θωρακιστούν, τόσο το επάγγελμα και το μέλλον του, το προϊόν και η τέχνη, όσο και οι πελάτες, με μια σειρά ενεργειών και νομότυπους τρόπους», ανέφερε ο κ. Σιακαβάρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ