Quantcast

http://picasion.com/

Τα headlines του δημοτικού συμβουλίου

Η 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ως εκπρόσωποι των πολιτών και δέκτες των όποιων παραπόνων, κατέθεσαν θέματα που απασχολούν τους δημότες. Το λόγο αρχικά πήρε,
όπως προβλέπει ο κανονισμός, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη βράβευση του δήμου στην Αθήνα, με το δεύτερο βραβείο, ως «Πολιτιστικός Τουρισμός», συγχαίροντας μεν όσους συνέβαλαν σε αυτό, θεωρώντας δε «άδικη» τη δεύτερη θέση.

Στην έλλειψη Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Βέροιας αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μαρκούλης, που έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Μαρία Παπαϊωάννου, η έλευση του νέου Αναισθησιολόγου είναι θέμα ημερών.

Στην έλλειψη χώρου στα Νεκροταφεία αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μελιόπουλος, αναφέροντας μάλιστα παράπονα πολιτών για άρον άρον εκταφές και καθυστερήσεις στους ενταφιασμούς. 
«Αυξάνονται κάθε χρόνο οι κηδείες και το χρονικό περιθώριο στενεύει. Είμαστε σε αναζήτηση χώρου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Το Σκοπιανό ήταν ένα θέμα που απασχόλησε λίγο παραπάνω, λόγων των ημερών, με κάποιους δημοτικούς συμβούλους να ζητούν να έρθει το θέμα σε συνεδρίαση. «Από πρωταγωνιστής, κομπάρσος ο δήμος μας στο θέμα των Σκοπίων», είπε ο Ζήσης Πατσίκας, συγκρίνοντας τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του δήμου το 1992.

Θέμα που δεν πρέπει να τίθεται καν, το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ως κάτι που δημιουργήθηκε το 1992, είναι θέμα της Πολιτείας και δεν πρέπει να προβληματιζόμαστε και να κλαιγόμαστε. «Δε χρειάζεται να το φέρουμε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, είναι θέμα της πολιτείας δε θα το λύσουμε εμείς». Εξάλλου όπως είπε, «μια χαρά συνεχίζονται οι εμπορικές συμφωνίες και μια χαρά πηγαίνουμε στα καζίνο»...

Είμαστε ιστορικός δήμος. Με τον Μ. Αλέξανδρο να έχει ξεκινήσει από εδώ την εκστρατεία του, τουλάχιστον θα έπρεπε να έρθει το θέμα στη συνεδρίαση, να εκφράσουμε την άποψή μας», είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης.

Στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων αναφέρθηκε ο Θανάσης Σιακαβάρας, με δυο γεγονότα που προέκυψαν από αυτές, ένα θετικό και ένα αρνητικό. Το αρνητικό είναι ότι από τα 1700 μέλη που ψήφιζαν κάποτε, πλέον ψήφισαν μόλις 53 μέλη και οι περισσότεροι αλλοδαποί. Το θετικό, πως πάρθηκαν αποφάσεις για τη θωράκιση του επαγγέλματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ