Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για την επερχόμενη διάλυση και της Βέροιας

Γράφει ο Σπύρος Τσάμης
Η Βέροια, επονομαζόμενη «Βασίλισσα του Βορρά» σε άλλες γόνιμες εποχές, ενώπιον διάλυσης λοιπόν... Πρόκειται για μια ακόμη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του ποδοσφαίρου μας που (αν δεν συμβεί...ρίψη χρημάτων απ τον ουρανό!) ακολουθεί μονόδρομο παρακμής! Λόγω διοικητικής άρα και οικονομικής ανεπάρκειας που όμως (σ.σ: εδώ βρίσκεται η ουσία...) είναι γνωστές από την αρχή του πρωταθλήματος ,ορατές τότε ως σαφείς ενδείξεις, μεταλλασσόμενες σε απτή πραγματικότητα λίγους μήνες αργότερα...

Τρανά παραδείγματα της ίδιας κατηγορίας επειδή αναζήτησαν μέσω της διάλυσης το ενδεχόμενο ανάκαμψης(;) είναι ο Αχαρναϊκός, το Άργος ενώ πολλές ενεργές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος «φυτοζωούν και είναι θέμα χρόνου να έχουν την ίδια μοίρα» όπως είπε, πρόσφατα, στην «Εφ.συν» ο κ. Χαραλαμπίδης, ο προηγούμενος προπονητής της Βέροιας... Παραιτήθηκε πριν από 15 ημέρες επειδή «δεν μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση του ξεπεσμού της ομάδας» και ήδη ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του Πανσερραϊκού.

Εύλογο το αρχικό-ουσιώδες ερώτημα: Γιατί η οικονομική επάρκεια ,άρα και η βιωσιμότητα, ομάδων δεν ελέγχεται εξονυχιστικά πριν από την έναρξη των διοργανώσεων (στο ποδόσφαιρο αλλά όχι μόνο...) πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων; «Μπορείς; Παίζεις!»,

«Δεν μπορείς; Εκτός απο την αρχή επειδή αν φυτοζωείς το κόστος είναι πολύπλευρο σε κοινωνία ξεμύτισε απ το σκοτάδι!».

Το προηγούμενο καλοκαίρι παράγοντες, προπονητές, παίκτες πολλών ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, επίσημα, έλεγαν «να δούμε αν θα βγεί η χρονιά...»

Η αποχώρηση ομάδων, με άμεση συνέπεια την σπίλωση της αγωνιστικής αξιοπιστίας στην Football League αλλά και την αχρήστευση αθλητικών κυψελών της επαρχίας ή, αστικών γειτονιών, είναι προφανή αποτελέσματα.

Πλάι τους σαρκάζει (ως πολιτική εξαγγελία...) η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του κοινωνικού βίου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ