Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φοιτήσατε στο 1ο Δημοτικό Βέροιας; Βοηθήστε στη συλλογή αναμνηστικού υλικού

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, από τα παλαιότερα σχολεία στο κέντρο της πόλης, συνδέει την ιστορία του με την ιστορία της Βέροιας. Η τοπική ιστορία, ενταγμένη στην εκπαιδευτική διαδικασία και ερειδόμενη στις πηγές, αποτελεί έναν μηχανισμό συγκρότησης της ιστορικής κουλτούρας και ταυτότητας ενός τόπου. Για την ανάδειξη και την εκμάθηση της ιστορίας
του σχολείου μας και κατ’ επέκταση της ιστορίας της πόλης μας γίνεται προσπάθεια συλλογής υλικού με κείμενα, φωτογραφίες, εικόνες, εκπαιδευτικό υλικό που θα κοσμήσει τη μουσειακή γωνιά του σχολείου, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Βέροιας του 20ου αιώνα.
Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου απευθύνουν πρόσκληση στους πολίτες της Βέροιας και των περιχώρων που φοίτησαν στο 1ο Δημοτικό, παλιότερα στο κτίριο του σημερινού Δημαρχείου και στο σημερινό κτίριο της οδού Κοντογεωργάκη και διαθέτουν αναμνηστικό υλικό όπως φωτογραφίες, ελέγχους προόδου, απολυτήριους τίτλους κ.ά. να το φέρουν στο σχολείο, όπου θα σαρωθεί ή θα φωτοτυπηθεί και θα επιστραφεί άφθαρτο στον κάτοχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ