Quantcast

http://picasion.com/

Έτσι θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα Spring rolls λαχανικών

Ο Βεροιώτης σεφ Γιώργος Μεταξάς μας παρουσιάζει μια ακόμη γευστική του πρόταση. Αυτήν την φορά, δημιουργεί πεντανόστιμα Spring rolls λαχανικών που θα σας εντυπωσιάσουν. Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή: Για τη γέμιση λαχανικών: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, το νερό και τη σόγια. Βράζουμε και δένουμε με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε
τη σάλτσα σόγιας να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο, ρίχνουμε το λάχανο και το καρότο, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε σταδιακά τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί, τα σουρώνουμε από τυχόν ζουμιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. 

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο, την κέτσαπ, το μέλι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πιπεριά τσίλι και το κορν φλάουρ. Φέρνουμε τη σάλτσα σε βρασμό, τη δένουμε με το κορν φλάουρ και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Για τα spring rolls

Τοποθετούμε τα φύλλα spring roll σε μια επιφάνεια εργασίας. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου, σε λεπτή γραμμή. Τυλίγουμε σφιχτά και αλείφουμε τις άκρες με λίγο αβγό, προσέχοντας να κολλήσουν καλά.

Τηγανίζουμε τα spring rolls στους 180°C, σε αρκετό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση λαχανικών
1κ.γ. Ζάχαρη μαύρη
½ φλ. Νερό
1κ.γ. ξύδι (ρυζιού αν βρείτε)
40 γρ. Σάλτσα σόγιας
Λίγο κορν φλάουρ, διαλυμένο σε νερό
100 γρ. Ηλιέλαιο
2 Καρότα, ζουλιέν
½ Λάχανο, ζουλιέν
1 Κρεμμύδι, ζουλιέν
100 γρ. Κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. Μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
1 Πιπεριά κόκκινη, ζουλιέν
1 Πιπεριά κίτρινη, ζουλιέν
2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Αλάτι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα
λίγο ηλιέλαιο
200 γρ. Κέτσαπ
40 γρ. Μέλι
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Χυμός πορτοκαλιού
30 γρ. Χυμός λεμονιού
100 γρ. Νερό
30 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
λίγο τσίλι, ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
λίγο δυόσμος, ψιλοκομμένος
Λίγο κορν φλάουρ, διαλυμένο σε νερό

Για τα spring rolls
25 Φύλλα spring roll
2 Κρόκοι αβγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ