Quantcast

http://picasion.com/

Δυναμική παρουσία της Ημαθίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό

Δυναμική κάθοδο στην πρωτεύουσα ετοιμάζουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ημαθίας, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου που ετοιμάζεται στην Αθήνα με κεντρικούς ομιλητές τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη. Μέχρι αυτή την ώρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας έχει ναυλώσει τρία
λεωφορεία, ενώ ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα διαθέσει και τέταρτο, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής για την Αθήνα. Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον και των Ποντιακών Συλλόγων σε Πλατύ και Αλεξάνδρεια που διαθέτουν τρία λεωφορεία ενώ και η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας θα παραστεί στο συλλαλητήριο με κόσμο που θα μεταφέρει με ένα λεωφορείο. 

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος.
Όπως δήλωσε το μέλος της Συντονικής Επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας, θα επιδιωχθεί άμεσα, ίσως και την Δευτέρα, συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του παραδοθεί το ψήφισμα της «λαϊκής συνέλευσης», όπως χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης από εθελοντές γύρω από την κεντρική εξέδρα, ενώ ήδη η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιείται, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά το συλλαλητήριο και να μην υπάρξουν επεισόδια από ακραία στοιχεία που τυχόν παρεισφρήσουν στη διαδήλωση.

Όπως έγινε γνωστό, τα έξοδα της διοργάνωσης, για το στήσιμο της εξέδρας, τις ηχητικές εγκαταστάσεις κ.α, θα καλυφθούν με την υποστήριξη οργανώσεων Μακεδόνων από την Ελλάδα και την ομογένεια, καθώς και από ενισχύσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων που στηρίζουν την προσπάθεια.

Πέρα από τους δύο κεντρικούς ομιλητές, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ