Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δίχασε την Ελλάδα το κάψιμο του... Μπουτάρη στο Μακροχώρι - Διαξιφισμοί στο facebook

Σάλο προκάλεσε σ' ολόκληρη την Ελλάδα το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Βεροιώτη» (δείτε ΕΔΩ) για το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου... Μπουτάρη που έγινε στο Μακροχώρι, παρουσία μάλιστα του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Σοφιανίδη. Το θέμα δημοσιεύθηκε στις μεγαλύτερες εφημερίδες και sites της χώρας, ενώ ποικίλες
ήταν οι αντιδράσεις. Μάλιστα, υπήρξαν αντιπαραθέσεις και πολιτικοί διαξιφισμοί στα social media, για τα όρια του χιούμορ και μέχρι που φτάνει η σάτυρα. Διαβάστε ενδεικτικά μερικά σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο facebook.

- Ντροπή! Δηλητηριάζουν τις ψυχές μικρών παιδιών. Και ειρωνεία να είναι μπροστάρηδες σε αυτό "πολιτιστικοί" σύλλογοι και αντιδήμαρχοι "παιδείας και πολιτισμού". Ελπίζω μόνο οι διδάσκοντες των νηπιαγωγείων να είχαν άγνοια και να πάρουν θέση έστω εκ των υστέρων γι' αυτή την αθλιότητα.


- Δεν ήταν εκδήλωση νηπιαγωγείου ήταν εκδήλωση χορευτικών συλλόγων και δημοτικών. Άλλωστε πιστεύω πως και τα παιδιά μας πρέπει να μαθαίνουν πως όποιος ξεπουλάει την Ελλάδα μας πρέπει να παίρνει πόδι όχι μόνο από τη βουλή αλλά και από την χώρα μας.

- Ηρεμήστε ρε παιδιά, ένα απλό σατυρικό και αποκριάτικο δρώμενο ήταν!

- Αυτοί στο Μακροχώρι που κάψανε ως καρνάβαλο τον Μπουτάρη εξέλεξαν δήμαρχο τον Βαλαβάνη που μπήκε φυλακή για απάτη με τα λεφτά του δήμου και μετέπειτα τον τεράστιο Ζορό Ψωμιάδη για περιφερειάρχη. Έχουν επίπεδο οι άνθρωποι.

- Πολύ «προχώ» οι κάτοικοι του Μακροχωρίου. Κατάφεραν και έγιναν viral σ' όλη την Ελλάδα.

- Ακόμα γελάω με την πρωτότυπη ιδέα των υπευθύνων. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα για του χρόνου;

- Ρε μάγκες, και η σάτιρα έχει τα όρια της. Τι πράγματα είναι αυτά; Υποτίθεται ότι είμαστε πολιτισμένοι εμείς οι Μακροχωρίτες...

- Οι κάτοικοι του Μακροχωρίου στείλανε ένα μήνυμα μ' αυτήν την ενέργεια. Καλά έκαναν σε όλους αυτούς που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με εμπρηστικές δηλώσεις.

- Που είναι η δημοκρατία της διαφορετικότητας για την όποια σαν Ελληνικός πολιτισμός καυχώμεθα πως πρεσβεύουμε; Καίμε δυστυχώς ομοιώματα ανθρώπων που είχαν και έχουν τη δύναμη και το κουράγιο να διατυπώνουν καθημερινά τη σκέψη τους. Όλοι αυτοί οι κρυψίνοι της καθημερινότητας απλά βρυχώνται πίσω από την ανωνυμία τους απολαμβάνοντας τον οίστρο της υπεκφυγής .Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Ποσοι αλήθεια ,σαν τον Γερο ξεκούτη Μπουτάρη όπως καθημερινά αποκαλείται , έχετε το κουράγιο να αυτοπαρουσιαστειτε; Κάψτε κάψτε στο τέλος θα μείνετε με τα αποκαΐδια σας. Αυτά αγαπητέ αφορούν και την άποψη κάποιων από εμάς που πιστεύουμε στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου από όπου και αν προέρχεται. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ