Quantcast

http://picasion.com/

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Επίσκεψη στις μονάδες Υγείας της Ημαθίας, πραγματοποίησε από το πρωί της Τρίτης 13/2 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Νάουσας, όπου είχε μια σύντομη ενημέρωση από τη Διοίκηση. Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βέροιας, όπου και πραγματοποιήθηκε ο δημόσια λογοδοσία των πεπραγμένων από το Διοικητή του
Νοσοκομείου κ. Μαυρογιώργο, πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών, ιατρών, νοσηλευτών και πολιτών. 
Ακούγοντας τον απολογισμό, ο Υπουργός είπε πως είναι κάτι που δε γίνεται για τα εύσημα αλλά για να αισθανθεί ο κόσμος ασφάλεια. 
«Είναι μια άλλη αντίληψη του πως πρέπει να ασκείται η Διοίκηση στη δημόσια υγεία. Είναι κρίσιμο να ξέρει ο πολίτης πως το πρόβλημά του μπορεί να αντιμετωπιστεί από το νοσοκομείο. Τα νοσοκομεία της Ημαθίας παρά τα προβλήματά τους, επιτελούν ένα σημαντικό έργο στη δημόσια υγεία της περιοχής. Είμαστε σε μια φάση επούλωσης των πληγών του ΕΣΥ που ήταν πολλές, διαχρονικές και επιδεινώθηκαν στη διάρκεια της κρίσης. Κάνουμε μια προσπάθεια να καλύψουμε τα πιο επείγοντα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και σε μόνιμες θέσεις για τις ανάγκες κάλυψης των κενών του συστήματος. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται μια προκήρυξη για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ σε εξέλιξη είναι οι κρίσεις που αφορούν τους γιατρούς. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για τα δυο νοσοκομεία της Ημαθίας, ο προϋπολογισμός τους έχει ενισχυθεί, στα πλαίσια της συνολικής ενίσχυσης όλων των νοσοκομείων της χώρας». 

Σχετικά με τον απολογισμό είπε πως «είναι ένας πλούσιος και παραγωγικός απολογισμός, που δείχνει πως η τοπική κοινωνία έχει αξιοπιστία στο νοσοκομείο, οι πολίτες το εμπιστεύονται, υπάρχει αυξανόμενη ροή περιστατικών και κάλυψη αναγκών και τμήματα που συνεχώς βελτιώνεται η παραγωγικότητά τους και η ποιότητα της φροντίδας». 

Αναφέρθηκε και στη πρόσληψη μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στη στελέχωση με 5 γιατρούς στο νοσοκομείο της Βέροιας και 3 για της Νάουσας για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα του να ολοκληρωθεί η επέκταση του Νοσοκομείου της Βέροιας μέσα στο επόμενο 6μηνο. Με το μεγάλο φυσικά στοίχημα της στελέχωσής του.

Σχετικά με το νοσοκομείο της Νάουσας, ανέφερε πως υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα, όπως π.χ. η δυνατότητα πλήρους κάλυψης των προκηρυσσόμενων θέσεων μονίμων και επικουρικών γιατρών του ΕΣΥ. «Δεν υπάρχουν ενδιαφέρον από τους γιατρούς και απέβησαν άγονες οι κρίσεις. Η δε κρίσιμη παρέμβαση είναι να υπάρξει αξονικός τομογράφος. Θα κάνουμε μια προσπάθεια ισόρροπης στήριξης και των δυο νοσοκομείων. Δε θεωρούμε λύση στα προβλήματα τις διοικητικού χαρακτήρα αλλαγές αλλά πολιτική βούληση να στηριχτεί πραγματικά η δημόσια περίθαλψη».
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού από τη Βέροια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ