Quantcast

http://picasion.com/

Αλαλούμ την πρώτη του μήνα με τη σωστή πλευρά παρκαρίσματος στο κέντρο της Βέροιας

Πρώτη του μήνα σήμερα και όπως κάθε φορά, μαζί με τον καινούριο μήνα αλλάζει και η πλευρά στην οποία επιτρέπεται το παρκάρισμα σε κάποιους δρόμους στο κέντρο της Βέροιας. Παράδειγμα η οδός Ζωγιοπούλου και Τρύφωνος, που στην αρχή τους, η μεν πρώτη στη συμβολή της με τη Μητροπόλεως και η δε δεύτερη στη συμβολή της με
την Καμάρα, έχουν την πινακίδα που ορίζει από ποια πλευρά επιτρέπεται το παρκάρισμα κατά τους μονούς και ζυγούς μήνες. 
Παράδειγμα, ενώ μέχρι τις 12 το βράδυ της Τετάρτης 31/1 οι οδηγοί επιτρεπόταν να παρκάρουν στη Ζωγιοπούλου στη δεξιά της πλευρά, από τις 12 και μετά που ημερολογιακά και τυπικά αλλάζει ο μήνας, πρέπει να παρκάρουν αριστερά. 
Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου και τους καταστηματάρχες της περιοχής που παρκάρουν καθημερινά τα αυτοκίνητά τους εκεί, αυτό είναι κάτι που έχουν πάντα κατά νου. 
Υπάρχουν όμως και οδηγοί που μη γνωρίζοντάς το και μην προσέχοντας την πινακίδα, παρασύρονται από τα παρκαρισμένα και σταθμεύουν ξένοιαστοι. 
Το πρόβλημα προκύπτει όταν τα οχήματα παραμένουν στο σημείο και το επόμενο πρωί. Τότε βρίσκονται, όχι μόνο παράνομοι αλλά να δυσκολεύουν το παρκάρισμα των υπολοίπων που θέλουν να παρκάρουν κανονικά.

Δεν έχουν λείψει μάλιστα στο παρελθόν και κάποιοι «σπιρτόζοι» οδηγοί, που με την αλλαγή της ώρας ή πρωί πρωί της επομένης, πάρκαραν από άλλη πλευρά κλείνοντας εντελώς την κυκλοφορία... και νόμιμα! Συνήθως, όπως και σήμερα, μέχρι να αδειάσει εντελώς η μια πλευρά, οι οδηγοί που παρκάρουν, προσπαθούν τουλάχιστον να αφήνουν δίοδο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ