Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το... ευτυχές σενάριο: Οι ελπίδες στον Ζάεφ

Του Γιώργου Σ. Χατζηγεωργίου
Όπως έχουν τα πράγματα, σε αυτό που μπορούν να ελπίζουν όσοι αντιλαμβάνονται ως μεγάλο και πραγματικό κίνδυνο την παραχώρηση δικαιώματος στην Μακεδονική κληρονομιά, αλλά και όσοι απλώς ανησυχούν πως τα κόμματα που θα στηρίξουν τυχόν «λύση», θα υποστούν υπολογίσιμες απώλειες, είναι
να στραβώσει το πράγμα στα Σκόπια (υπάρχουν ήδη εσωτερικές αντιδράσεις) και ο Ζάεφ να κάνει πίσω! Με μια τέτοια εξέλιξη, λογική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να προβάλλει στο εσωτερικό την σκληρή διαπραγμάτευση, (παλιά μου τέχνη κόσκινο), την εμμονή που επέδειξε στις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας (ομοίως) και την άσκηση υπερήφανης εθνικής πολιτικής εκ μέρους του. Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την «ρετσινιά» του ενδοτισμού που τον ακολουθεί από τον καιρό που βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση, θα αποπειραθεί να αποκομίσει το όποιο πολιτικό κέρδος, ή έστω να περιορίσει τη ζημία.

Επιπλέον κινούμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βοηθούσε και τον συνέταιρό του στην κυβέρνηση Καμμένο, που κυριολεκτικά τσουρουφλίζεται από την υπόθεση αυτή. Ένας τέτοιος χειρισμός άλλωστε, καθόλου δεν αντιστρατεύεται και την εκπεφρασμένη επιδίωξη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας και οι ανάλογοι σχεδιασμοί εκτιμάται πως έχουν ήδη γίνει.

Ο ωμός πολιτικός ρεαλισμός που αναμφισβήτητα έχει επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, του επιτρέπει να αντιληφθεί πως σε τυχόν εκλογές το 2018, ή ακόμα και το 2019, το «αφήγημα» της εξόδου στις αγορές δεν είναι αρκετό για να αποφύγει τη συντριβή, έχοντας μάλιστα πίσω του μια εθνική υποχώρηση. Το «Μακεδονικό» είναι θέμα που ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα αγγίζει, συγκινεί και εμπλέκει συναισθηματικά τον κόσμο, σε μια εποχή που η κυρίαρχη τάση είναι η αποστροφή προς οτιδήποτε πολιτικό.

Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζει άριστα και το επικοινωνιακό επιτελείο της αντιπολίτευσης, οι χειρισμοί της οποίας την αμέσως επόμενη περίοδο θα έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ