Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι συζήτησαν Κοτζιάς και Σκοπιανός ΥΠΕΞ στην μυστική συνάντηση του «Μακεδονία Παλλάς»

Κάτω από άκρα μυστικότητα, στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν χθες ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογός του Νικολά Ντιμιτρόφ. Λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Αθήνας και Σκοπίων στην Νέα Υόρκη (17 Ιανουαρίου) οι δύο ΥΠΕΞ είχαν τη χθεσινή συνάντηση για την οποία μέχρι και πριν
την έναρξή της δεν υπήρχε καμία διαρροή για το πού θα γίνει. Τελικά όπως αποκαλύφθηκε έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση διήρκεσε 3,5 ώρες και όπως έλεγαν πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ ακολούθως, οι δύο άνδρες δεν συζήτησαν το θέμα του ονόματος, αλλά τα διαδικαστικά και το χρονοδιάγραμμα. Κανείς από τους δύο ΥΠΕΞ στην έξοδό του από το ξενοδοχείο δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος».
Την ίδια πάντως ώρα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων Μπούγιαρ Οσμάνι, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή των Σκοπίων και αποκάλυψε πως η Αθήνα αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία», κάνοντας λόγο για διάφορες προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ