Quantcast

http://picasion.com/

Τάσος Σιδηρόπουλος: Ένα νέο καλλιτεχνικό αστέρι της Βέροιας

Είναι νέος, ωραίος και θεωρείται από τους ανερχόμενους τραγουδιστές της Βέροιας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει δει τις μετοχές του στο καλλιτεχνικό χρηματιστήριο να έχουν εκτιναχθεί και εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο του «Voice». Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του κέρδισε επάξια το κοινό της Ημαθίας, το οποίο τον επιβραβεύει σε κάθε εμφάνισή του με το ζεστό του
χειροκρότημα. Ο λόγος φυσικά για τον γοητευτικό Τάσο Σιδηρόπουλο, έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό που έχει κλέψει τις εντυπώσεις τόσο με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία του, όσο και με το ερμηνευτικό του ταλέντο. Ο νεαρός καλλιτέχνης μίλησε στο «Βεροιώτη» και αναφέρθηκε για την πορεία του στο Ελληνικό τραγούδι, την συνεργασία του με το «Voice» και τα συναισθήματα που βιώνει στη νυχτερινή ζωή. Διαβάστε αναλυτικά: 
Για την πορεία του:
Είμαι 20 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια και τα τελευταία 3 χρόνια, ζω στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπουδάζω στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
Για την πρώτη επαφή του με το τραγούδι:
Η επαφή μου με την μουσική άρχισε πολύ νωρίς, καθώς μεγάλωσα υπό τους ήχους του μπουζουκιού του παππού μου, ο οποίος και αποτέλεσε το πρώτο μου μουσικό είδωλο και με ώθησε πρώτα στο να πιάσω και εγώ το μπουζούκι στα χέρια μου και αργότερα στο να ξεκινήσω τις μουσικές μου σπουδές. Η μουσική μου πορεία άρχισε ουσιαστικά λοιπόν στην ηλικία των 8 ετών, όταν και ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα μουσικής προπαιδείας στο ωδείο «Φίλιππος», ενώ μερικά χρόνια αργότερα, άρχισα να φοιτώ στο -νεοσύστατο τότε- Μουσικό Σχολείο της πόλης μας. Εκεί, έμαθα να παίζω κιθάρα, πιάνο και ταμπουρά και συνειδητοποίησα την αγάπη που είχα για το τραγούδι. Στα σχολικά πλαίσια έγιναν και οι πρώτες μου συναυλίες που μου προσέφεραν εμπειρίες που δεν θα ξεχάσω ποτέ αλλά και λειτούργησαν σαν εφαλτήριο στις προσωπικές μου μουσικές φιλοδοξίες. Σε εκείνη τη χρονική περίοδο άρχισε και η επαφή μου με την Βυζαντινή Μουσική, ένα ταξίδι που κορυφώθηκε μόλις πέρσι όταν και πήρα το πτυχίο μου στην Βυζαντινή και Εκκλησιαστική Μουσική.
Η μεγαλύτερη αδυναμία του στο τραγούδι:
Οι πιο όμορφες στιγμές που βιώνω με το τραγούδι είναι όταν απομονώνομαι και δημιουργώ ένα κομμάτι, τόσο σε μουσική, όσο και σε στίχους. Η κάθε λέξη που αποτυπώνω, η κάθε μελωδία που συνθέτω, προέρχεται από τα βιώματά μου και όλα τα συναισθήματα που κρύβει η καρδιά μου. Δεν έχει σημασία ο προορισμός ενός τραγουδιού, αλλά το ταξίδι σε όμορφα μουσικά μονοπάτια. Ελπίζω και εύχομαι τα τραγούδια που έχουν την υπογραφή μου, μια ημέρα να αγαπηθούν από τον κόσμο και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.
Οι πρώτες επαγγελματικές εμφανίσεις του σε μαγαζιά:
Οι πρώτες μου εμφανίσεις με την ιδιότητα του τραγουδιστή έγιναν στην ηλικία των 17 ετών, σε μικρά μπαρ και χώρους εστίασης της Βέροιας. Έπειτα, με την μετακόμιση μου στη Θεσσαλονίκη, άρχισα να εμφανίζομαι και σε χώρους της Συμπρωτεύουσας πάντα με την πολύτιμη συνεισφορά των μουσικών μου φίλων και συνοδοιπόρων. 
Πως ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στο «Voice»:
Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι μου στο Voice, καθώς σε μια από τις εμφανίσεις μου σε μαγαζί της πόλης μας, με ανακάλυψε ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ένας εκ των τριών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Έτσι λοιπόν, μου έγινε η πρόταση για συνεργασία με το μαγαζί την οποία και αποδέχτηκα με μεγάλη μου χαρά.
Τα συναισθήματά του κάθε φορά που εμφανίζεται επί σκηνής:
Τα συναισθήματά μου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία μου και την ιδιαίτερη αγάπη που έχω για το τραγούδι και την μουσική εν γένει, είναι πραγματικά μοναδικά και απερίγραπτα. Τόσο ο χώρος του Voice City όσο και του Voice Live Clubbing είναι δύο μεγάλες «Σχολές» για κάθε καλλιτέχνη και χαίρομαι πραγματικά κάθε στιγμή που βρίσκομαι μέσα σε αυτούς τους χώρους. Στόχος μου είναι με την παρουσία μου, να δικαιώσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν, τόσο άτομα εντός της επιχείρησης όσο και άτομα του στενού μου κύκλου και όχι μόνο. Η ουσία για μένα βρίσκεται στο να μεταδίδεις συναισθήματα και ερεθίσματα στο κοινό που σε παρακολουθεί μέσω της μουσικής αλλά και κάθε άλλης τέχνης και αυτή ακριβώς η επικοινωνία με τον κόσμο είναι το σημείο που θα ήθελα να δώσει το στίγμα στην δική μου πορεία. Εξάλλου, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για όποιον έχει βιώσει κάτι ανάλογο, και καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ ότι αυτή ακριβώς η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση είναι που δίνει τόση μεγάλη ομορφιά στην μουσική και καθιστά ξεχωριστή τη σχέση που έχει ο καθένας από εμάς μαζί της. 
Μια ευχή για το μέλλον:
Εύχομαι με το καλό να έρθουν τα καλύτερα που είναι ακόμα μπροστά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξη προς το πρόσωπό μου. Είναι τιμή για εμένα να τραγουδάω μπροστά στο κοινό της Βέροιας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ