Quantcast

http://picasion.com/

Στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα οι κάτοικοι του Εργοχωρίου - Αντιδρούν στην παραμονή των Ρομά

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Εργοχωρίου προκάλεσε η είδηση πως ο δήμος Βέροιας, όχι απλά δε θα απομακρύνει τις οικογένειες Ρομά που έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια πίσω από τα Πολυκλαδικά, αλλά προτίθεται να δημιουργήσει στο σημείο οικίσκους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με
τη στάση του δήμου, καθώς όπως αναφέρουν, τόσα χρόνια άκουγαν μόνο υποσχέσεις για την απομάκρυνσή των Ρομά. Μάλιστα, το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποίησαν συνέλευση, όπου και προχώρησαν στη συλλογή υπογραφών, με τις οποίες και με εκπροσώπηση από Δικηγόρο, θα παραβρεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, όπου το πρώτο θέμα αφορά στην έγκριση του σχεδίου δράσης του δήμου για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, καθώς και την οικιστική αποκατάστασή τους.
Πριν ένα μήνα περίπου, το σχέδιο συζητήθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, όπου και παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και μακέτες του οικισμού που θα δημιουργηθεί για τους 230 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό του Εργοχωρίου. Δείτε αναλυτικά το θέμα που είχε παρουσιάσει ο Βεροιώτης από τη συνεδρίαση (Την παραμονή στο Εργοχώρι αλλά σε οικίσκους προβλέπει το σχέδιο του δήμου για τους Ρομά).

4 σχόλια:

  1. Οσοι τους θελουν,
    να τους παρουν στα σπιτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πραγματα δεν ειναι απλα, εδω υπαρχει σχεδιο,υπαρχει μαρμιτα γι αυτο βιαζονται οι διοικουντες τις πολεις μας να περασουν την ταχα μελετη τους για τους ρομα.Κυριε δημαρχε ειστε ακρως επικικυνδυνος για τις ζωες των παιδιων τις πολεις μας,δεν στεινουν ενα νεο ζεφυρι διπλα σε 4σχολικα κτιρια.Σας καθιστουμε υπευθυνους εαν συμβει στο μελλον κατι στις ζωες τον παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΤΖΑΛΙΚΙΑ,ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΑΝ ΕΚΕΙΝΑ!!!ΟΙ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΛΙ.ΕΙΣΤΕ Ο ΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πληρώνουν τιποτα, ζουνε παραβατικα, καταπατουν δημόσια γη, πουλάνε τσαμπουκα κ τρομοκρατουν κοσμο και θα τους κανουν και σπιτια-οικισμους. Α ρε κλοτσιές που θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ