Quantcast

http://picasion.com/

Ρολό κοτόπουλο με μουστάρδα

Λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μικρή βαθιά κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το ρολό για 5-7΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το θυμάρι ή
ρίγανη και σκεπάζουμε το ρολό. Σιγοβράζουμε για 45΄ γυρίζοντας το ρολό στην σάλτσα του, κάθε 10-15΄ ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα στα λίγα υγρά του. Αφού ψηθεί το ρόλο κοτόπουλο, το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε στον φούρνο.

Σε μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε τη μουστάρδα. Όπως βράζει η πυκνή δεμένη σάλτσα, τα προσθέτουμε, και σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα να δέσουμε τη σάλτσα.

Κόβουμε σε φέτες το ρολό κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά: 


1 έτοιμο ρολό κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ζωμός κότας ζεστός
το χυμό από 1 λεμόνι
το χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
3 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

2 σχόλια:

  1. Αυτός ο Μεταξάς Γιώργος είναι που έχει το Τσαγκαράδικο στο Τσερμένι? Πολύ καλό παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ όμορφος θα πρόσθετα εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ