Quantcast

http://picasion.com/

Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Τα βλέμματα στους βουλευτές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνών κόμμα διαθέτει τρεις εκλεγμένους βουλευτές στην τετραεδρική Ημαθία. Πρώτη η Ναουσαία Φρόσω Καρασαρλίδου, δεύτερος ο Βεροιώτης Γιώργος Ουρσουζίδης και τρίτος ο Αλεξανδρινός Χρήστος Αντωνίου. Βέβαια, η σειρά προέκυψε μετά τη διαφοροποίηση του Γιώργου Λαπαβίτσα ο οποίος τον Γενάρη του 2015, όταν οι εκλογές έγιναν με σταυρό, είχε
συγκεντρώσει περισσότερους από τους διπλάσιους ψήφους σε σχέση με την τότε δεύτερη Φρόσω Καρασαρλίδου. Πολύ κοντά στην Καρασαρλίδου σε ψήφους (6.603) , τόσο ο Ουρσουζίδης (6.317) όσο και ο Αντωνίου (6.085). Στα όρια του… εκλογοδικείου θα μπορούσε να πει κανείς!

Βέβαια από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η κατάσταση έχει ως εξής: Η Φρόσω Καρασαρλίδου άρπαξε την ευκαιρία και αξιοποίησε πολιτικά το μεγάλο κεφάλαιο που άνοιξε με την εκλογή της στη Βουλή. Είναι η πιο προβεβλημένη εκ των τριών και όχι άδικα, καθώς είναι ιδιαιτέρως δραστήρια.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης, ως προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν αισθανόταν και πολύ βολικά στην αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως με όπλο τη Βέροια όπου έχει αναπτύξει σημαντική πολιτική ισχύ, σύντομα συνήθισε… και τον συνήθισαν.

Ο Χρήστος Αντωνίου ακολουθεί την πιο χαμηλών τόνων πορεία βουλευτή που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ημαθία. Παρών στις εξελίξεις, παρών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πάντα όμως στα όρια του διακριτικού. Παρόλα αυτά η μικρή του διαφορά από την πρωτιά του ψηφοδελτίου (στα μετά Λαπαβίτσα δεδομένα), δείχνει ότι και αυτός ξεκινάει από μια πολύ σημαντική βάση.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με τρεις εκλεγμένους βουλευτές και εκ νέου υποψηφίους, η υπόλοιπη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς δεν αναμένεται κάποιο όνομα ικανό να διαταράξει την τριάδα. Περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα θα έχουν οι άλλοι πολιτευτές.

Το παιχνίδι θα παιχτεί για την πρώτη θέση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εκλέξει έναν βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μπορεί σήμερα να φαίνεται μια απόλυτη σύμπνοια μεταξύ των τριών βουλευτών Ημαθίας, όμως είναι βέβαιο ότι το κλίμα θα πολωθεί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, όπου εκεί τελειώνουν οι… αγάπες και αρχίζει η σκληρή μάχη για την πρωτιά. 

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο ο Τσίπρας να καταφέρει να ανατρέψει τα προγνωστικά και τότε θα είναι όλοι ικανοποιημένοι φυσικά, αλλά και αυτό να γίνει, η μάχη θα έχει προηγηθεί προσγειώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη σκληρή πραγματικότητα της σταυροδοσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ