Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρώτη πολιτική εκδήλωση και κοπή πίτας για το «Κίνημα Αλλαγής» στη Βέροια

Την πρώτη του πολιτική εκδήλωση, μετά την εκλογή της επικεφαλής του νέου φορέα, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 28/1 στη Βέροια το «Κίνημα Αλλαγής». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗ.ΑΡ., Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος του Πολιτικού
Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα των αγροτών της Ημαθίας, το ζήτημα της ονομασία της FYROM, την οικονομία, ενώ περιέγραψε και τα επόμενα βήματα που θα πραγματοποιήσει ο νέος πολιτικός φορέας, με κορύφωση το μεγάλο Ιδρυτικό Συνέδριο στις 16, 17 και 18 Μαρτίου. 
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας του Κινήματος Αλλαγής, με το φλουρί να πέφτει στο κομμάτι που αντιστοιχούσε στο Ποτάμι.


«Είμαστε αποφασισμένοι για την αναγέννηση της παράταξης και τη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα», είπε αρχικά στην ομιλία του ο κ. Θεοχαρόπουλος, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Ιδρυτικό Συνέδριο, στη συλλογική προσπάθεια συγκρότησης του νέου φορέα, με σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα και καινοτόμο καταστατικό, δυο σημεία που όπως είπε, θα δώσουν το στίγμα. «Να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, με καινοτόμες και ανατρεπτικές προτάσεις σε πολλούς τομείς, όπως πχ στον αγροτικό τομέα. Ο νομός Ημαθίας είναι παράδειγμα στον αγροτικό τομέα, που στηρίζεται στην παραγωγή και την εξωστρέφεια». 
«Σημαντική η σημερινή η μέρα για την προσπάθειά μας να συγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα. Η συμμετοχή του κόσμου τον τελευταίο καιρό, ξεκινώντας και από τους 212.000 που προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη της επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, μας πείθει πως αυτό που κάνουμε είναι στρατηγικής σημασίας. Δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσει ο νέος φορέας με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Θα τα χαλάσουμε τα καιροσκοπικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, που θα χάσει τις τρεις έδρες του στην Ημαθία και τα νεοσυντηρητικά της ΝΔ, που δε θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές». 
Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. «Η σημερινή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα πιο βαθιά στη κρίση, παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να πείσει πως το 2018 θα βγούμε από αυτή. Η άδικη φορολόγηση και υπερφορολόγηση, το άδικο ασφαλιστικό και οι πολιτικές που δεν οδηγούν σε σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης δεν μπορούν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. 
Από την άλλη η ΝΔ παραμένει βαθιά συντηρητική δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.
Τα δυο αυτά κόμματα επιχειρούν να στήσουν μια καρικατούρα δικομματισμού. Η λύση δεν είναι η πόλωση και ο διχασμός αλλά η εθνική συνεννόηση. 
Και εδώ έρχεται η δική μας πρόταση. 
Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. 
Με ποιους μεσαίους; Τους κρατικοδίαιτους ή τους καινοτόμους;
Με ποιους συνδικαλιστές; Αυτούς της στασιμότητας ή αυτούς που θέλουν έναν υγιή συνδικαλισμό όργανο της εργασίας;
Με ποια φτωχά κοινωνικά στρώματα; Αυτά που παρουσιάζονται μόνο στις επίσημες δηλώσεις ή αυτά της πραγματικότητας;
Με ποια αστική τάξη; Την κρατικοδίαιτη, ή αυτή της πραγματικής παραγωγής υλικών και άυλων προϊόντων;
Με ποιο κράτος; Αυτό της αναπαραγωγής της φτώχειας και των ανισοτήτων ή με το κράτος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που λειτουργούν ως επιταχυντές της ανάπτυξης; 
Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από το χώρο μας μέχρι το Μάρτιο και να μπορούν να μεταφραστούν στη βάση της κοινωνίας.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα της ονομασίας της FYROM. «Από εδώ την καρδιά της Μακεδονίας, τη Βέροια, χρειάζεται να υπάρξει μία γνήσια πατριωτική στάση. Η κυβέρνηση επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα, διγλωσσία στο εσωτερικό της και δεν βοηθάει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος. Από την άλλη μεριά, η ΝΔ χειρίστηκε το θέμα με στείρο αντιπολιτευτισμό που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη στάση. απαιτείται να βρεθεί λύση κοινά αποδεκτή και από τις δυο πλευρές, με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και με εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού. Και καλώ όλους σας να εμπιστευθείτε τη θέση μας».
Τέλος, αναφέρθηκε στα εσωτερικά του νέου φορέα
«Έχουμε έναν δύσκολο δρόμο να διανύσουμε αλλά είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε την πορεία αυτή. Επόμενα βήματα είναι να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, να δώσουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα της κοινωνίας, κάτι που είναι ο στόχος του συνεδρίου. Χρειαζόμαστε ένα νέο, ενιαίο και ανοιχτό κόμμα με μέλη που συναποφασίζουν. 
Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο καταστατικό και σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα. 
Στις 14/2 θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τα κείμενα και να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος σε όλη την Ελλάδα για τη σύγχρονη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του νέου φορέα και τη σύγχρονη μορφή οργάνωσης για ένα καινοτόμο καταστατικό, για να καταλήξει στις 4 Μαρτίου να ξεκινήσουν οι εργασίες εκλογής συνέδρων από τη βάση».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, στα μέσα Φεβρουαρίου και για 10 ημέρες περίπου, θα ανοίξει και πάλι ο κατάλογος, τόσο ηλεκτρονικά όσο και τοπικά, για όσους φίλους και νέα μέλη θελήσουν να γραφτούν στο χώρο. 

«Θα προχωρήσουμε με ένα μεταβατικό στάδιο, με καταστατικό ενιαίου φορέα. Στις βουλευτικές εκλογές θα κατέβει ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς με όλες τις αποφάσεις που θα ληφθούν και στο συνέδριο. Σε αυτό το σχέδιο μετάβασης είναι τρία τα στάδια. Το πρώτο συνέδριο, οι βουλευτικές εκλογές και το δεύτερο συνέδριο. Καθαρό σχέδιο για να εγκριθεί στο συνέδριο και να πάρει σάρκα και οστά. Παρά τις ανηφόρες, τα εμπόδια και τις στροφές στον δρόμο που ανοίξαμε, όλα ξεπερνιούνται και ο τελικός προορισμός είναι πιο κοντά και πιο ορατός από ποτέ», ανέφερε κλείνοντας.






























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ