Πώς να μην σπάνε τα αβγά όταν τα βράζετε

Το λάθος που κάνουν όλοι
Ένα από τα πιο συνηθισμένα και εκνευριστικά πράγματα που συμβαίνουν στην κουζίνα, είναι όταν βράζουμε τα αβγά που θέλουμε να φάμε, αυτά να ραγίζουν ή να σπάνε. Κι όμως, αυτό οφείλεται συνήθως σε δικό μας λάθος, το οποίο εύκολα μπορούμε να αποφύγουμε. Ο βασικός λόγος που σπάνε τα αβγά στο βράσιμο είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Συνήθως το ρίχνουμε στο νερό αμέσως μόλις το βγάζουμε από το ψυγείο και εδώ είναι το μεγάλο λάθος. Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζετε από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσετε. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου ώστε να μη ραγίσουν ή σπάσουν κατά το βράσιμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις