Quantcast

http://picasion.com/

Πώς δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια

Χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, γραφείων ή καταστημάτων ενοικιάζουν τα ακίνητά τους αλλά είτε δεν εισπράττουν ενοίκια ή εισπράττουν μικρότερα ποσά από αυτά που έχουν συμφωνήσει με τους ενοικιαστές. Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια το 2017 υπάρχει τρόπος να γλιτώσουν από την εφορία και να μην φορολογηθούν για εισοδήματα
που δεν έλαβαν ποτέ και μάλιστα με συντελεστή 15% από το πρώτο ευρώ. Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων καλό είναι να λάβετε από νωρίς τα μέτρα σας και να προχωρήσετε σε συγκεκριμένες κινήσεις. Ειδικότερα για να μη φορολογηθείτε για εισόδημα που δεν έχετε εισπράξει θα πρέπει:
Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
Να καταθέσετε στην εφορία πριν την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

Σε περίπτωση που ο μισθωτής έχει πτωχεύσει, αρκεί η προσκόμιση αντιγράφου του πίνακα αναγγελίας χρεών, στον οποίο εμφανίζεται η απαίτηση του εκμισθωτή / υπεκμισθωτή. Από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση προσκομίζονται στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να προκύπτει το χρονικό διάστημα για το οποίο οφείλονται μισθώματα.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν στην Δ.Ο.Υ. τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη και η εφορία θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογώντας τα συγκεκριμένα ποσά από το πρώτο ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ