Quantcast

http://picasion.com/

Ποια η διαφορά της γρίπης από το κρυολόγημα

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε την μετάδοση
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη γρίπη ή στο κοινό κρυολόγημα; Ενώ τα συμπτώματα συνήθως δεν διαφέρουν τόσο πολύ, υπάρχουν στοιχεία διαφοροποίησης μεταξύ των δύο. Από την πρόληψη ως τη θεραπεία, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να διακρίνετε τις χειμερινές ασθένειες.
Πρόληψη
Το κρυολόγημα μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα, ειδικά όταν περνάτε πολύ χρόνο και έχετε στενές επαφές με άλλους ανθρώπους, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε στις δημόσιες συγκοινωνίες. Τα μικρόβια που διασκορπίζονται από βήχα ή φτάρνισμα μπορούν να επιβιώσουν για έως και 24 ώρες, γι' αυτό και μερικά απλά προληπτικά μέτρα θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη μετάδοσή τους σε εσάς και τους γύρω σας.

-Πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι και αποφύγετε να μοιράζεστε αντικείμενα όπως πετσέτες ή κούπες με άτομα που μπορεί να έχουν μολυνθεί.

-Αν βρίσκεστε στα πρώτα στάδια του κρυολογήματος, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χαρτομάντηλα όταν βήχετε ή φτερνίζεστε και να τα ρίχνετε στο καλάθι των αχρήστων το συντομότερο δυνατό.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη γρίπη, είναι απαραίτητο να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, κρατώντας μια σταθερή και πλήρη ώρα ύπνου και διατηρώντας τον εαυτό σας υγιή.

Λόγω της απρόβλεπτης φύσης της γρίπης, το να έχετε κάνει το εμβόλιο της γρίπης είναι επίσης μια σοφή διαδικασία, αν είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι. Αυτό αναφέρεται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, σε έγκυες γυναίκες ή σε άτομα με προβλήματα υγείας.

Ποια η διαφορά μεταξύ των συμπτωμάτων του κρυολογήματος ή της γρίπης;

Και οι δύο είναι αναπνευστικές νόσοι με πολύ παρόμοια συμπτώματα. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται πιο σοβαρά εάν πάσχετε από τη γρίπη.

Το πρώτο σημάδι του κρυολογήματος είναι συνήθως ένας πονόλαιμος. Αυτό συνήθως υποχωρεί μετά από μια μέρα ή δύο, όμως θα ακολουθήσει από ρινική καταρροή και μικρή συμφόρηση. Στη συνέχεια, συνήθως αναπτύσσεται βήχας κατά την τέταρτη ή πέμπτης μέρα, ενώ τα παιδιά είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν επίσης πυρετό.

Τα συμπτώματα της γρίπης κινούνται σχεδόν κατά μήκος των ίδιων γραμμών, αν και μπορεί να είναι πιο οξεία και να εμφανιστούν πιο γρήγορα. Ωστόσο, τα πρόσθετα συμπτώματα που οι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν όταν πάσχουν από τη γρίπη περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και πόνο στα κόκαλα. Άλλα συμπτώματα της γρίπης των χοίρων περιλαμβάνουν εμετό και διάρροια.

Εάν τα συμπτώματά σας εξακολουθούν να προκαλούν υπάρχουν και μετά από μια εβδομάδα, μπορεί να πάσχετε από βακτηριακή λοίμωξη. Όσο έχετε συμπτώματα κρυολογήματος, με τον παραμικρό βήχα ή το περιστασιακό φτάρνισμα, εξακολουθείτε να δημιουργείτε κίνδυνο μόλυνσης των άλλων με τον ιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ