Quantcast

http://picasion.com/

Ποια είναι η νέα μέρα αργίας για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία;

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία θα κλείσουν την ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Η εορτή των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ημέρα αργίας όπως ισχύει και για τη δευτεροβάθμια. Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε εορταστικές εκδηλώσεις στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών και ότι σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει πως η 30η Ιανουαρίου δεν θα είναι ημέρα εκκλησιασμού ούτε εκδηλώσεων στα σχολεία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών αλλά ημέρα αργίας δηλ. μία ευκαιρία ανάπαυσης εκπαιδευτικών και μαθητών.

1 σχόλιο:

  1. Βλέπουν τὸν Σταυρὸ καὶ δαιμονίζονται, ἔλεγε ὁ μακαριστὸς Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ὁμοίως καὶ ὄταν βλέπουν Ἀγίους καὶ ἐκκλησιασμό, συμπληρώνω ἐγώ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ