Quantcast

http://picasion.com/

Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ με έμφαση σε νέους και καινοτομία

Συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους πραγματοποιούνται στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή και της διοίκησης του οργανισμού. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, είναι η
ανεργία να πέσει έως το τέλος του 2018 κάτω από το 18%, με τον σχεδιασμό να αφορά κυρίως προγράμματα με έμφαση στη στήριξη των νέων αλλά και σε όσους αναζητούν μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία.

Ετσι, στον ΟΑΕΔ, παράλληλα με τα ήδη ανασχεδιασμένα προγράμματα που είναι «ανοικτά» και προσφέρουν ανά πάσα στιγμή επιδότηση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων, αλλά και τα αποτελεσματικά –όπως αποδείχθηκε– προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εντός του επόμενου 6μήνου αναμένεται να «ανοίξουν» νέα προγράμματα, που θα στηρίζουν κυρίως την απασχόληση, μισθωτή και μη, νέων σε ηλικία ανέργων. Μάλιστα, στη φιλοσοφία των προγραμμάτων αυτών περιλαμβάνεται η στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων.

Ηδη έχει ξεκινήσει μέσω του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα της «πρώτης πρόσληψης» για 20.000 δικαιούχους, ενώ πρώτο στη σειρά βρίσκεται και το πρόγραμμα μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη εργασία. Εντός των επόμενων ημερών, μάλιστα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν άλλα 6 προγράμματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ηλικίας 18-29 ετών (διαρθρώνεται σε δύο φάσεις και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους), καθώς και η δράση ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους ηλικίας έως 29 ετών μέσω της οποίας θα προωθηθούν στην απασχόληση 4.500 νέοι έως 29 ετών, αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή γενικού λυκείου, με επιχορήγηση του μεικτού μισθού με 360 ευρώ τον μήνα. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμα προώθησης στη μισθωτή εργασία 10.000 άνεργων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Οσον αφορά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν πλέον και στις περιφέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ