Quantcast

http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει την κραυγή «φτάνει πια» των πολιτών σε ελπίδα

Δεν υπάρχει επαγγελματίας, αγρότης, επιστήμονας, συνταξιούχος, εργαζόμενος κάθε κλάδου, που να μην εκφράζει πλέον την απόγνωσή του για την χωρίς όρια άμεση και έμμεση υπερφορολόγησή του. Η αγορά στενάζει, μαγαζιά και επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, κλείνουν καθημερινά, ενώ οι υπόλοιποι βιώνουν κάθε μέρα ένα Γολγοθά, παλεύοντας με την
θηλιά στο λαιμό για να επιβιώσουν. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, βλέπουν το σύνολο του κόπου και της εργασίας τους να εξανεμίζεται σε φόρους και εισφορές. Αυτό που ζει η ελληνική κοινωνία είναι τραγικό και παράλληλα καταστρέφει οποιαδήποτε ελπίδα και δυνατότητα για ανάταση.
Είναι πολλά και χαρακτηριστικά τα παραδείγματα νέων ανθρώπων, που κι εγώ προσωπικά γνωρίζω, που ενώ τόλμησαν σ’ αυτό το τόσο αρνητικό περιβάλλον, να κάνουν το βήμα και να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις, μέσα σε λίγους μήνες εγκατέλειψαν την προσπάθεια, γιατί όλα τους τα έσοδα, τα επέστρεφαν σε φόρους και εισφορές. Που βρίσκονται αυτοί οι νέοι μας σήμερα; Σε ένα άλλο κράτος με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές και σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Ο κατήφορος, πλέον, δεν έχει σταματημό και γίνεται και με γοργούς ρυθμούς. Από αυτούς που κυβερνούν σήμερα, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν, είναι να φύγουν όσο γίνεται πιο σύντομα. Η πολιτική τους στόχευση συγκεκριμένη. Να φτωχοποιήσουν τους πάντες. Να διαλύσουν τα πάντα και αφού μας αφαιμάξουν με φόρους και μας εξαθλιώσουν, να περιμένουμε στην ουρά για το συσσίτιό μας. Άλλωστε έχουμε και το προ λίγων ημερών δικό τους νομοσχέδιο, των 1500 σελίδων, που καταλύει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με σφαγή των επιδομάτων, πλειστηριασμούς για κάθε νοικοκυριό και πολλά άλλα, που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έμεινε όρθιο.

Δε θα τους κάνουμε όμως τη χάρη.
Δε θα τους χαρίσουμε άλλο χρόνο.
Δε θα αφήσουμε τους κόπους του συνόλου των Ελλήνων, να πάνε χαμένοι.

Η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αλλάξει την κραυγή «φτάνει πια» των πολιτών σε ελπίδα. Με γενναίες μειώσεις φόρων και εισφορών. Με άλλο μίγμα πολιτικής. Και θα τα καταφέρει. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Τάσος Μπαρτζώκας
Δικηγόρος - Πολιτευτής ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ