Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ηλιοφάνεια ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων στη Βέροια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Βέροια. Το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε η πομπή με την εικόνα της Βαπτίσεως Του Κυρίου, συνοδευόμενη από τον κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες, πλήθος πιστών και
την μπάντα του Δήμου, προς τον Τριπόταμο, για τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού. Ο κόσμος πολύς, λόγω και του καλού καιρού, οι τολμηροί βουτηχτές ήταν δέκα, ενώ οι εννιά κολύμπησαν μέχρι το Σταυρό. Τυχερός βουτηχτής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βάσσος, που έπιασε για πρώτη φορά το Σταυρό και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κόσμου. Στο τέλος, σειρά πήραν οι καβαλάρηδες με τα άλογα, όπου μπήκαν στο νερό για καθαγιασμό. Δείτε βίντεο και το φωτορεπορτάζ:
























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ