Quantcast

http://picasion.com/

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου

Ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2017, οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων «Ρουγκάτσια-γουρουνοχαρά 2017». Οι χορευτές για ακόμη μία χρονιά παρουσίασαν το έθιμο και χάρισαν μια ιδιαίτερη νότα στις γιορτές των Χριστουγέννων, στη πόλη της Βέροιας, στο Μακροχώρι, στη
Μέση και το Διαβατό. Ακούραστη όπως πάντα η ομάδα των Ρουγκατσιάρηδων έκαναν γνωστό το έθιμο σε όλους όσους δεν γνώριζαν, αλλά και το θύμισαν σε αυτούς που το γνωρίζουν.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών, όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά στους χορευτές μας έζησαν στιγμές χαράς αλλά και συγκίνησης. Χαρά βλέποντας την προσμονή σταπρόσωπα των νοικοκυραίων να ξαναδούν τα ρουγκάτσια και να πάρουν τις ευχές τουςγιακαλή χρονιά αλλά και συγκίνηση από ανθρώπους που μεγάλωσαν, γαλουχήθηκαν και έζησαν μέσα σε τέτοιες ομάδες παλαιότερα .

Το Δ. Σ ευχαριστεί για την παρουσία τους στη γουρουνοχαρά και τις εκδηλώσεις μας, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη, τους αντιδημάρχους κ. Παπαδόπουλο, κ. Κορωνά και κ.Σοφιανίδη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βέροιας κ. Κουλουριώτη, τον πρόεδο της ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κ. Διαμάντη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Κούτρα, Αγγελίνα, το πρώην Δήμαρχο και Νομάρχη κ. Βλαζάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου κ. Κεχαΐδη Χρυσοβαλάντη, τους εκπροσώπους του τύπου και όλα τα μέλη του συλλόγου που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας.

Ακόμη τους χορηγούς μας SUPERMARKETSMARTκαι CRETAFARM.

Ευχαριστούμε όλους όσουςάνοιξαν τα σπίτια τους και υποδέχτηκαν με χαρά τα Ρουγκάτσια.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στα παιδιά μας όμως που μας συγκίνησαν αλλά και μας έκαναν περήφανους με τη λεβεντιά τους και την αγάπη τους για τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ευχόμαστε το 2018 να είναι μια χρονιά γεμάτη από χαρά, ειρήνη , ευλογία και αγάπη για όλο τον κόσμο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Υ.Σ : Ένα μεγάλο συγνώμη εκ των προτέρων εάν έχουμε κάποιον ξεχάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ