Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρούσματα τρομοκρατίας μαθητών από Δ/ντές σε Βέροια και Νάουσα λόγω κινητοποιήσεων κατήγγειλε βουλευτής του ΚΚΕ

Να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία προς τους μαθητές που αγωνίζονται ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για τα κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας, που θέλησαν να πάρουν μέρος σε απεργιακές συγκεντρώσεις. Αναφέρθηκε, με συγκεκριμένα
παραδείγματα, σε κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών με στόχο αυτοί να μη συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. 

Όπως είπε, στα Τρίκαλα με απόφαση του διευθυντή τιμωρήθηκαν μαθητές με μονοήμερη αποβολή, σε άλλη περίπτωση ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απείλησε τους μαθητές ότι θα φέρει εισαγγελείς, ενώ σε Βέροια και Νάουσα οι διευθυντές έλεγαν στους μαθητές ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται να κάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση τςη 14ης Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κλίμα τρομοκράτησης παρά μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις και έκανε λόγο για δημοκρατικό σχολείο που δεν τιμωρεί τους μαθητές.
Απάντησε ότι δεν υπάρχει εγκύκλιος που να απαγορεύει τις συνελεύσεις των μαθητών και για τους μαθητές που αποβλήθηκαν στα Τρίκαλα ανέφερε ότι τιμωρήθηκαν επειδή έφυγαν από το σχολείο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός.

Ο Γιάννης Δελής επανέλαβε ότι η αποβολή των μαθητών είναι μέτρο τρομοκρατικό και εκφοβισμού και πρόσθεσε κι άλλες περιπτώσεις όπως σε Ξάνθη και Γιάννενα έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί εξόρμηση ενημέρωσης της ΚΝΕ και στηλίτευσε το ρόλο των διευθυντών ως παιδονόμων.

Τόνισε ότι δημοκρατικό σχολείο είναι εκείνο που επιτρέπει στους μαθητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το μέλλον τους και για τα προβλήματα του σχολείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ