Quantcast

http://picasion.com/

«Κούρεμα» έως και 90% σε «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Σε μαζικό κάλεσμα στους δανειολήπτες τους να τακτοποιήσουν «κόκκινες οφειλές» από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια με «κούρεμα» που φτάνει και το 90% προχωρούν οι τράπεζες. Πρόκειται για δάνεια που ήδη έχουν «πακεταριστεί» για να πουληθούν στα fund και οι τράπεζες θα εξαντλήσουν τα περιθώρια να συνεννοηθούν με τους πελάτες τους προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός. Οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σημερινό τους χρέος, έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο συνήθως είναι τόκοι, και να εξασφαλίσουν δυνατότητα αποπληρωμής σε πολύ χαμηλότερες δόσεις.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» μετά την Eurobank, η οποία ήταν και η πρώτη από τις συστημικές τράπεζες που απηύθυναν κάλεσμα στους δανειολήπτες για τακτοποίηση οφειλών τις αμέσως επόμενες ημέρες περισσότεροι από 180.000 δανειολήπτες της Εθνικής αναμένεται να γίνουν αποδέκτες επιστολών, βάσει των οποίων θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, πετυχαίνοντας haircut έως και 70% της αρχικής οφειλής (πέριξ του 90% εάν συμπεριληφθούν τόκοι και λοιπές εξολογιστικές χρεώσεις).

Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα και οι άλλες τράπεζες. Βάσει νόμου, άλλωστε, είναι υποχρεωμένες να εξαντλήσουν τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης με τους δανειολήπτες, προτού προβούν σε πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ