Quantcast

http://picasion.com/

Καρασαρλίδου: Οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους της Ημαθίας

Η βουλευτής, Φρόσω Καρασαρλίδου, είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αχτσιόγλου, για την πορεία της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΕΝ ΚΛΩ», «Αφοί Καρυπίδη» (όσοι δεν το έλαβαν αρχικά) και «Ε. Παπαδόπουλος – Παγούρας» όπου και ανακοινώθηκαν τα εξής:
H κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την στήριξη των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ενεργοποιήσει την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 1000 ευρώ σε όσους εργαζόμενους πλήττονται από την οικονομική κρίση και που από το 2012 οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν σταματήσει να αποδίδουν. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αποδοθεί συνολικά περίπου 4.000.000 ευρώ, ενισχύοντας 4.000 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση δρομολογείται η έκδοση 3 Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (Κ.Υ.Α.) που αφορούν στην εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 1000 ευρώ σε εργαζόμενους του Ν. Ημαθίας. Οι δύο από αυτές, που αφορούν στους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΕΝ ΚΛΩ» και της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ» (όσοι δεν το έλαβαν αρχικά), βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής από τα συναρμόδια υπουργεία και σύντομα, εντός του επόμενου μήνα, θα ξεκινήσει η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ προς τους δικαιούχους. Η τρίτη αφορά τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΕΥ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΓΟΥΡΑΣ», για την οποία το σχετικό αίτημα των εργαζομένων παρελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, και δρομολογείται η έκδοσή της το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ