Quantcast

http://picasion.com/

Η καρδιά της Βέροιας χτυπάει στο Δουβλίνο

Στην Ελλάδα της κρίσης, υπήρξαν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε γιατί τους παρουσιάστηκε μια επαγγελματική ευκαιρία, είτε για άλλους προσωπικούς λόγους, ξενιτεύτηκαν σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού. Άνθρωποι που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και για χρόνια ολόκληρα έζησαν στη Βέροια, υποχρεώθηκαν να αφήσουν πίσω τους την
οικογένεια, φίλους και άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Παντελής Γουλάρας, ο οποίος ζει, μόνιμα πλέον στο μακρινό Δουβλίνο.

Μετά από 30 χρόνια στο δημόσιο (βγήκε στη σύνταξη, ήταν για χρόνια διοικητικός διευθυντής στο νοσοκομείο Βέροιας) αποφάσισε να μετακινηθεί 
στο Δουβλίνο όπου βρήκε εργασία η σύζυγός του. Ως ένας δραστήριος και ιδιαίτερος άνθρωπος των γραμμάτων και του πνεύματος, ξεκίνησε ένα blog, με το όνομα «Στείλε μου γράμμα...» (sendmealetter007.blogspot.com). Η συγκεκριμένη διαδικτυακή προσπάθεια, η οποία να σημειωθεί δεν είναι κερδοσκοπική, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και καθημερινά διαθέτει εκατοντάδες αναγνώστες. Η καθημερινή ασχολία του κ. Γουλάρα είναι οι μεταφράσεις και η συγγραφή άρθρων και βιβλίων. Μάλιστα, απ' ότι μάθαμε έχει στα σκαριά την ίδρυση ενός εκδοτικού οίκου του «Dublin Pen Publishers». 
Το καμάρι της ζωής του είναι τα παιδιά του. Η μεγαλύτερη κόρη του εξακολουθεί να ζει στη Βέροια. Μια ακόμη κόρη σπουδάζει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Οι δυο μικρότερες κόρες ζουν μαζί του στο Δουβλίνο. Ο γιός του Βαλεντίνος Γουλάρας, είναι αθλητής του Φιλίππου Βεροίας και υπήρξε στο παρελθόν τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας (1 στους παμπαίδες και 2 στους εφήβους) καθώς και 3ος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων το 2016, στα 110 μ. με εμπόδια. Ζει και αυτός στο Δουβλίνο, πηγαίνει σχολείο και προπονείται με τους «Κρουσέιντερς» του Δουβλίνου. 

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κ. Γουλάρας: «Η ζωή της ξενιτιάς έχει πολλά θετικά αλλά και αρνητικά. Καταρχήν η έλειψη της πατρίδας και ειδικότερα της γενέτειράς μας της Βέροιας είναι πολύ μεγάλη. Το Δουβλίνο είναι ένας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς και είμαι χαρούμενος που γνώρισα από κοντά ένα τόσο όμορφο και ανθρώπινο κράτος. Οι Ιρλανδοί έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με τους Έλληνες και πάντα τους βλέπεις με το χαμόγελο και πρόθυμους να σε εξυπηρετήσουν. Μέσα από το site veriotis.gr, θα ήθελα να απευθύνω δημόσια πρόσκληση σ' όποιον Βεροιώτη επισκεφθεί το Δουβλίνο να μην διστάσει να χτυπήσει την πόρτα μας. Θα ήταν χαρά μας να τους γνωρίσουμε από κοντά και να τους ξεναγήσουμε στην Ιρλανδία. Θα ήθελα επίσης να στείλω τους θερμούς χαιρετισμούς μου σ' όλους τους συμπολίτες μου από τη Βέροια και να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά» κατέληξε ο κ. Γουλάρας.


Δείτε ορισμένες φωτογραφίες από το όμορφο Δουβλίνο, όπως τις δημοσίευσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ