Quantcast

http://picasion.com/

Η πρόεδρος του Συλλόγου Βεροιέων στην Αθήνα μιλά στο «Βεροιώτη»: «Έχουμε πάντα το όνειρο της επιστροφής»

Με το χαρακτηριστικό της χαμόγελο και την δυναμική της παρουσία κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο ρόλος της είναι ξεχωριστός για τους Βεροιώτες που ζουν στην Αθήνα, αφού είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα 508 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από την πρωτεύουσα. Είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Βεροιέων στην Αθήνα η οποία μιλώντας στο veriotis.gr καταθέτει τις
απόψεις της για το παρόν και μέλλον του συλλόγου, τις δράσεις του, αλλά και τις στιγμές του παρελθόντος στη γενέτειρά της που άφησε 30 χρόνια πριν.

Κ. Στεφανίδου πόσα χρόνια υφίσταται ο Σύλλογος Βεροιωτών στην Αθήνα;

Ο Σύλλογος Βεροιέων στην Αθήνα λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια με έτος ίδρυσης του το 1977.

Ποια ανάγκη δημιούργησε τον Σύλλογο;
Αντιλαμβάνεστε πως παλιά η νοσταλγία για τον τόπο ήταν μεγάλη μιας και η ένοια χωριό πατρίδα είχε τεράστια σημασία για αυτόν που απομακρυνόταν από αυτήν.

Αυτή η ανάγκη έκανε τους Βεροιώτες που ήταν εδώ στην Αθήνα να συνευρίσκονται μεταξύ τους σε διαφορά πατάρια ζαχαροπλαστείων και σε καφέ ξενοδοχείων για να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον τα τοπικά νέα και ότι άλλο αφορούσε την γενέτειρα τους.

Η δημιουργία λοιπόν του συλλόγου έγινε επιτακτική μιας και υπήρχε σοβαρός λόγος που ήταν η αγάπη και η νοσταλγία για την πόλη μας μιας και η πρόσβαση σ αυτήν τότε δεν ήταν το ίδιο εύκολη όπως σήμερα.

Από πόσα μέλη απαρτίζεται;
Ο Σύλλογος μας απαρτίζεται από 150 μέλη. Δυστυχώς απολύτως ενεργά είναι μόνον τα 60 σε αντίθεση με τους εκατοντάδες Βεροιείς που ζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής οι οποίοι, θέλω να πιστεύω πως αγνοούν την ύπαρξη του Συλλόγου Βεροιέων στην Αθήνα και σ' αυτό το κομμάτι θα θέλαμε την βοήθεια των συμπολιτών μας. Να ενημερώνουν για τη ύπαρξη του Συλλόγου όσους Βεροιείς γνωρίζουν ότι είναι στην Αθήνα.

Ποιες ανάγκες καλύπτει ο σύλλογος και ποια είναι η δραστηριότητά του;
Οι ανάγκες που καλύπτει ο Σύλλογος είναι κάτ αρχήν συναισθηματικές όσον αφορά την αγάπη για την Βέροια και κατόπιν κοινωνικές έχοντας παρουσία στα δρώμενα της πόλης μας αλλά και της πόλης που μας φιλοξενεί... γιατί εμείς την ζωή μας στην Αθήνα την ονομάζουμε φιλοξενία έχοντας πάντα ζωντανό το όνειρο της επιστροφής στην αγαπημένη μας Βέροια.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου μας είναι η οργάνωση και υποστήριξη πνευματικών καλλιτεχνικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, η διατήρηση και προβολή των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων της Βέροιας, η διατήρηση δεσμών με την πόλη μας και εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, το ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Βέροιας και της περιοχής της.

Ποιες πρόσφατες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έχετε στηρίξει;
Ο Σύλλογος μας προσπαθεί, αν ενημερωθεί από τους φορείς της πόλης μας να συμμετέχει και να βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τις συλλογικές δράσεις και εκδηλώσεις της πόλης μας που γίνονται στην Αθήνα όπως π.χ το Ημαθία quality.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε και με ποιες δυσκολίες κρατάτε τον σύλλογο ζωντανό;
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος είναι μεγάλα. Δυστυχώς η νοσταλγία για την πόλη έχει αμβλυνθεί μιας και μέσα από τις λίγες ώρες ταξιδιού και από το διαδίκτυο fb -insta η πόλη ήρθε πια πολύ κοντά...

Παρ' όλα αυτά η παρουσία του Συλλόγου πρέπει να παραμείνει και να δυναμώσει μέσα από εγγραφές νέων μελών που έχουν την διάθεση να συμμετέχουν. Χρειαζόμαστε την βοήθεια και την στήριξη των φορέων της Βέροιας καθώς και την υποστήριξη των συμπολιτών μας.

Για μας είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος για την ύπαρξη του Συλλόγου και για την προσπάθεια μας σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς να τον κρατήσουμε ζωντανό ολομόναχοι και χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία...

Σημειώστε δε ότι ο Σύλλογος θα είχε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα αν δεν υπήρχε η ευγενική χορηγία ενός διαμερίσματος από την αείμνηστη συμπολίτισσα μας Αγνή Μαλούτα καθώς και η αγορά των γραφείων του Συλλόγου στην Θησέως από γενναίες οικονομικές προσφορές των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου.

Σε ποιους τομείς διακρίνονται οι Βεροιώτες της Αθήνας;
Στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί Βεροιώτες που μέσα από το έργο τους και την προσφορά τους μας έχουν κάνει περήφανους. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν διακριθεί για το επιστημονικό τους έργο, στην τέχνη, στον καλλιτεχνικό χώρο, στην συγγραφή, στον επιχειρηματικό τομέα. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα φοβούμενη μην ξεχάσω κάποιους. Σημασία έχει ότι ως Βεροιώτες πρέπει να ήμαστε περήφανοι γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά και να φτάσουμε ψηλά.

Κ.Στεφανίδου πόσα χρόνια είστε πρόεδρος και πως καταφέρνετε να συνδυάσετε όλες τις δραστηριότητές σας παράλληλα με τον σύλλογο; Πόσα χρόνια λείπετε από την πόλη;
Από την Βέροια λείπω 30 χρόνια. Εκτέλεσα στο Σύλλογο την διετή μου θητεία και επανεκλέγειν, οπότε πορεύομαι στην επόμενη κλείνοντας τον Μάρτιο 3 χρόνια θητείας με πολλές δυσκολίες, αλλά και όμορφες στιγμές..

Η αλήθεια είναι πως όντας ενεργή στον εργασιακό χώρο καθώς εργάζομαι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), επίσης είμαι εκλεγμένη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ) οπότε εκ των πράγματων ο συνδυασμός δραστηριοτήτων είναι επίπονος και δύσκολος. Όμως μέσα από την αγάπη για την Βέροια βγαίνει η διάθεσή της ασχολίας με τον Σύλλογο.

Νιώθετε νοσταλγία εσείς και τα μέλη του συλλόγου για τη Βέροια;
Μιλώντας πρωτίστως για τον εαυτό μου: Στην Βέροια γεννήθηκα μεγάλωσα στην Ιεραρχών έπαιξα στα στενά της πόλης έκανα βόλτες στο νυφοπάζαρο της Μητροπόλεως ονειρεύτηκα βλέποντας τον Αλιάκμονα αγάπησα ως πόντια την Σουμελά περπάτησα στην Μπαρμπούτα παντρεύτηκα και βάφτισα την κόρη μου στην Κυριώτισσα.

Πέρα από την πόλη όμως έχω το πατρικό μου στην Καρακωστή οπού μένει η μητέρα μου, αλλά έχω και πολλούς ανθρώπους που αγαπάω και μου λείπουν. Άρα σαφώς και νιώθω νοσταλγία κι εγώ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου για την πανέμορφη πόλη μας που πιστέψτε μας για μας είναι ο παράδεισος μας!!!

Ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου;
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής:
Πρόεδρος: Στεφανίδου Αλεξάνδρα
Αντιπρόεδρος: Σαράφογλου Γεώργιος
Γραμματέας: Γκανάρα Ελισάβετ
Ταμίας: Διαμαντοπούλου Εριφιλη
Μέλος: Χατζησάββας Αναστάσιος

Πως μπορεί ένας Βεροιώτης να σας βρει; (διεύθυνση, ώρες λειτουργίας)
Η διεύθυνση των γραφείων μας είναι θησέως 13
ΤΚ. 10562 Αθήνα
5ος Όροφος στο Σύνταγμα
Το τηλ. του Συλλόγου είναι 210-3224169
Το τηλ. της Προέδρου είναι 6937-349247
Το email του Συλλόγου είναι : syllogosverieon@yahoo.gr
Τα γραφεία του Συλλόγου δεν έχουν σταθερές ώρες λειτουργίας
Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας τηλεφωνικώς

Πως μπορείτε να βοηθήσετε και πως έχετε βοηθήσει έναν Βεροιώτη στην Αθήνα;
Απευθυνόμενος στο Σύλλογο ένας συμπολίτης μας θα έχει την αμέριστη στήριξη μας στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων του Συλλόγου. Ευχαριστώ
!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ