Quantcast

http://picasion.com/

Ερχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Σφίγγει ο κλοιός και για τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς με σχετική διάταξη που θα έρθει σύντομα στη Βουλή καθιερώνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για οφειλές προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί
πλειστηριασμοί και από το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» θα πραγματοποιούνται στην εμπορική αξία των ακινήτων. Η διάταξη αναμένεται να κατατεθεί από το ΥΠΟΙΚ εντός του Ιανουαρίου. Στόχος είναι το Φεβρουάριο ή το αργότερο έως τον Μάρτιο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο.
Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την οποία γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί ιδιωτικού δικαίου

Σημειώνεται πως το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό δημόσιο, ενώ το αμέσως προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν 11 τους οποίος μάλιστα ζήτησαν οι ίδιοι οι οφειλέτες προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία,.

Θα πρέπει να καθοριστεί η πολιτική των πλειστηριασμών
Ωστόσο είναι σημαντικό μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης να ξεκαθαρίσει η πολιτική την οποία θα ακολουθήσουν το Δημόσιο στους πλειστηριασμούς. Καθώς καθένας από τα 4 εκατομμύρια οφειλές θα πρέπει να κρίνεται διαφορετικά, με βάσει τα περιουσιακά του στοιχεία.
Οπως αναφέρει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στην Καθημερινή είναι διαφορετικό να έχει κάποιος ακίνητο στον Κολωνό και διαφορετικό να έχει ακίνητο στο Κολωνάκι.

Στο σφυρί με την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία
Οπως φαίνεται πάντως στο πρώτο τρίμηνο του έτους διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα, κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην Εφορία θα βγουν στο σφυρί σε τιμές χαμηλότερες από τρις αντικειμενικές καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία.

Ουσιαστικά το Δημόσιο θα ακολουθήσει τη στρατηγική των τραπεζών βγάζοντας δηλαδή σε πλειστηριασμό περιουσιακά στοιχεία στρατηγικών κακοπληρωτών.

1 σχόλιο:

  1. Αυτοι που δεν εχουν πάρει δάνεια,και αυτοι που με αιματηρές οικονομίες πλήρωσαν τα δάνεια του,ηταν κορόιδα;
    Οποιος πήρε δάνειο,είτε να το πληρώσει,είτε να του κατάσχουν οτι εχει μεχρι το ποσο εξόφλησης του δανείου.
    Σε όλες τις χώρες του πλανήτη,αυτο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ