Quantcast

http://picasion.com/

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας όσον αφορά για το όνομα της Μακεδονίας. Μέσα σ' αυτήν αναφέρει τα εξής: «Την Κυριακή 14-1-2018, σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της, αποφάσισε ομόφωνα: Η θέση της Ε.Λ.Βέροιας είναι μία και μοναδική. Η ονομασία του
υπόψη κράτους να μην περιέχει τη λέξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε οποιαδήποτε γλώσσα και καλεί τα μέλη της να είναι παρόντες, ώστε όλοι μαζί οι Έλληνες να ενώσουμε τη φωνή μας για να ακουστούμε σε όλη την οικουμένη πως διαχρονικά: 

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Είμαστε αμετακίνητοι στις θέσεις μας ,περί μη ύπαρξης της λέξης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο υβριδικό κράτος των Σκοπίων και η εθνική ευαισθησία μας εκφράζεται με την αγανάκτηση μας προς όλους αυτούς που θέλουν να προδώσουν την ιστορία μας.

Οι Μακεδονομάχοι και οι παππούδες μας στις μάχες των Βαλκανικών Πολέμων στοιχειώνουν την ιστορία και τη ζωή μας. Δεν μπορούμε να αποποιηθούμε ούτε να παραχωρήσουμε την κληρονομιά μας. Δεν είναι δική μας. Είναι ιστορική παρακαταθήκη ΤΗ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, όχι στους αλλόφυλους.

Η μεγαλοστομίες και η alacarte προσπάθεια λύσης της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, όχι μόνο δεν ενισχύουν τον αγώνα για την αναγνώριση του γειτονικού κράτους, αλλά αντίθετα παρασύρουν αγνούς συμπατριώτες σε δρόμους και πράξεις εθνικής συνείδησης. Καταδικάζουμε συλλήβδην όλους που με δηλώσεις ή πράξεις αμαυρώνουν τον ευγενή αγώνα για δίκαιη λύση του προβλήματος που προς το παρόν είναι ΜΟΝΟ πρόβλημα των γειτόνων.

Υπενθυμίζουμε και επαναφέρουμε στο προσκήνιο την ύπαρξη αλυτρωτισμού από τους Βόρειους γείτονες μας που είναι υπαρκτή σκοτεινή σκέψη και διατρανώνουμε την αντίθεση μας απέναντι στη μήτρα των Γενοκτονιών που είναι ο απανταχού Εθνικισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ